Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her heves det havarerte helikopteret

Ble hevet like over midnatt natt til torsdag.

HEVET: Helikopteret som styrtet like utenfor Sandviken i Bergen onsdag kveld ble like over midnatt natt til torsdag hevet. Foto: Paul. S. Amundsen / Dagbladet
HEVET: Helikopteret som styrtet like utenfor Sandviken i Bergen onsdag kveld ble like over midnatt natt til torsdag hevet. Foto: Paul. S. Amundsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Rundt 00.15 ble helikopteret som styrtet utenfor Sandviken i Bergen onsdag kveld hevet.

Hovedrotor sterkt skadet

Bildene av helikopteret taler et tydelig språk. Halepartiet er helt brukket av, og henger antagelig bare i noen kabler. Hovedrotoren er sterkt skadet.

Helikopteret ble hevet ved at redningsdykkere fra Bergen brannvesen dykket ned til vraket og festet stropper rundt hovedrotoren.

Helikopteret er nå lagt på en lastebil og vil ifølge politiet i Bergen transporteres til egnet lagrinsplass for videre undersøkelser i morgen.

«Flere vitner er avhørt i kveld og videre avhør skal gjennomføres utover natten og i morgen. Alle involverte på helikopter og om bord på yachten samt deltakere i redningsoperasjonen er eller skal avhøres», heter det i en pressemelding fra politiet like over midnatt natt til torsdag.

- Under landing

Det var like etter klokka 21.30 onsdag at politiet i Hordaland meldte om helikopterstyrt utenfor Sandviken i Bergen, like ved en yacht.

- Alt tyder på at helikopteret hadde planer om å lande på en yacht og at den til en viss grad klarte det, men så skjedde noe som gjorde at det ikke klarte å lande likevel, ifølge vitneforklaringer. Helikopterkroppen var ikke gått ned, så den slepes nå til land av brannbåt, fortalte operasjonsleder Bjarte Rebnord til Dagbladet onsdag kveld.

Det var tre personer om bord da helikopteret styrtet. Natt til torsdag skriver Helse Bergen at det dreier som om tre menn. En mann på 62 år og en mann på 53 år er lettere skadd.

Den tredje mannen er alvorlig skadd.

Ifølge NRK skal to av de tre mennene være fra Storbritannia.

Ble vitne til styrten

Helikopteret skal ha kommet fra Shetland, fylt drivstoff på Flesland, før det fløy til Sandviken der det styrtet.

- Jeg og samboeren satt og spiste middag da vi så ulykken. Det lå en yacht ute midt ute i fjorden og det så ut som om helikopteret forsøkte å lande på en landingsplatform på båten. Det er litt vanskelig å si om helikopteret faktisk greide å lande, eller om det bare svevde over plattformen i et par minutter. Men når helikopteret skulle dra virket det som om halen hengte seg fast i en kabel eller noe annet, sier Damien Magrou (28) til Dagbladet.

Politiet skriver i kveldens siste pressemelding at det er for tidlig å si hva som utløste hendelsen. De samarbeider nå med Havarikommisjonen om innsamling av nødvendige data.

«Det er for tidlig å si noe om hva som utløste hendelsen og politiet vil ikke spekulere i ulike årsaksforhold eller kommentere vitneutsagn på det nåværende tidspunkt».