Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her hilser raneren på urmakeren før ranet på Lillestrøm

Urmakeren ble først lagt i bakken, men tok så opp jakta. 

HILSER FØR RANET:  Ranerne ga seg ut for å være kunder som skulle kjøpe klokke. Her hilser en av dem på urmakeren før ranet. 
HILSER FØR RANET:  Ranerne ga seg ut for å være kunder som skulle kjøpe klokke. Her hilser en av dem på urmakeren før ranet.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag denne uka ble Urmaker Jacobsens forretning på Lillestrøm i Akershus utsatt for et frekt ran av to menn.

Ifølge politiadvokat Fanny Tyssland gikk de to ranerne inn i butikken og ga seg ut for å være kunder som var interessert i å kjøpe klokker.

- De to ga seg ut for å være normale kunder. Da urmakeren åpnet glasskapet for å vise dem klokkene, skal han ha blitt lagt i bakken. Her ble han holdt fast av den ene, mens den andre mannen tok klokker ut av skapet, forklarer hun.

På bildet øverst i saken ser vi den ene mannen håndhilse på urmakeren forut for ranet.

Etterforskningen har vist at mannen var i butikken også torsdag i forrige uke for å rekognosere.

Urmakeren tok opp jakten

Da ranerne løp fra stedet satte urmakeren etter mannen som hadde klokkene.

- Det ble ikke truet med våpen under selve ranet, men i etterkant løp fornærmede etter en av ranerne. Da ble det vist fram noe han oppfattet som en pistol, sier politiadvokaten.

Et vitne forteller til NRK at han tok opp jakten på ranerne sammen med urmakeren og at de to gjerningsmennene til slutt slapp fra seg en veske.

Politiet ble varslet om ranet klokka 9.45 på tirsdag.

Snakket engelsk med aksent

De to gjerningsmennene er fortsatt på frifot.

- Vi setter stor pris på tips som kan hjelpe oss med å identifisere dem, sier Tyssland.

Tips kan gis til politiet på telefon: 488 86 734

De to mennene skal ha snakket engelsk med aksent.

Den ene mannen var 165 centimeter høy og hadde kort, mørkt hår. Han var ikledd mørk t-skjorte, jeans og hadde sorte joggesko med mørk såle.

Den andre raneren var 180 centimeter høy og hadde kort, mellomblondt hår. Han var kledd i blå skjorte og jeans med brunt belte og brune sko med hvite lisser.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!