Oslo kommune

Her hindrer Oslo kommunes advokat Dagbladet fra å ta bilder:
- Forkastelig, sier ekspert

Kommuneadvokaten i Oslo beklager episode i Oslo tingrett.

INGEN KOMMENTAR: Advokat Jon Sverdrup Efjestad forsøker her å hindre at Dagbladet tar bilde av kommunetopp Anne Sigrid Hamran som nettopp har vitnet i en sivilsak. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
INGEN KOMMENTAR: Advokat Jon Sverdrup Efjestad forsøker her å hindre at Dagbladet tar bilde av kommunetopp Anne Sigrid Hamran som nettopp har vitnet i en sivilsak. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I forrige uke gikk en arbeidsrettssak i Oslo tingrett. En leder i Oslo Havn har saksøkt Oslo kommune etter at stillingen hennes ble fjernet i en omorganisering.

Dagbladet var til stede for å dekke rettsaken. På rettsakens tredje dag ankom kommunetopp Anne Sigrid Hamran rettssalen. Hun var innkalt som vitne, fordi det var hun som besluttet å legge ned stillingen vedkommende var ansatt i.

Da Dagbladets fotograf hevet kameraet i rettsalen, reagerte advokat Jon Sverdrup Efjestad fra Kommuneadvokaten i Oslo kontant, i det han uttalte:

- Jeg minner om at det ikke kan fotograferes under rettsforhandlingene.

Så henvendte advokat Efjestad seg til dommeren, og ba om at dørene ble lukket. Hans ønske ble avvist av dommeren, og den tidligere havnedirektøren og nå toppbyråkraten Anne Sigrid Hamran måtte forklare seg for åpen rett. Motpartens advokat, Jane Veivåg Ulset i Advokatfirmaet UIset, sier til Dagbladet at hun ikke har opplevd noe lignende før.

- Begjæringen om lukking av dørene kom der og da, i det vitnet kom inn i rettssalen. Det tror jeg aldri at jeg har opplevd før, verken i andre arbeidsrettssaker eller i tvistesaker for øvrig, sier Veivåg Ulset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer