SVART ENGEL: Leroy Smith måtte bistå en eldre hvit mann i naziklær som slet med å puste under flagg-demonstrasjonen i Sør-Carolina i går. Foto:Rob Godfrey via AP
SVART ENGEL: Leroy Smith måtte bistå en eldre hvit mann i naziklær som slet med å puste under flagg-demonstrasjonen i Sør-Carolina i går. Foto:Rob Godfrey via APVis mer

Her hjelper den svarte politimannen hvit mann i naziklær

Fikk hjerteinfarkt under demonstrasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildet av en svart politimann som hjelper en hvit mann i naziklær har tatt nettet med strom.

Bildet ble tatt i går under den høyreradikale organisasjonen Ku Klux Klans (KKK) demonstrstasjon mot fjerning av sørstatsflagget som ble firet for sist gang i forrige uke.

Leroy Smith, sjefen for departementet for offentlig sikkerhet i Sør-Carolina, løp for å hjelpe en eldre hvit mann som fikk hjerteinfarkt under demonstrasjonen. Den hvite mannen skal ha fått hjerteproblemer grunnet heteslag, og bildet har forleløpig blitt retweetet over 2700 granger.

Demonstrerte mot flagg-forbudet Flere personer ble arrestert i løpet av demonstrasjonen til KKK utenfor statsbygget i Columbia i delstaten Sør-Carolina. Den høyreekstreme gruppe demonstrerte mot at sørstatsflagget ble fjernet fra offentlige bygninger i delstaten.

Organisasjonen Black Educators og antirasister holdt en motdemonstrasjon på den andre siden av statsbygget, men det ble likevel meldt om flere slagsmål mellom grupperingene.

Flere av medlemmene til KKK veivet med sørstatsflagget og viste nazihilsen foran bygningen mens de kom med rasistiske tilrop mot motdemonstrantene.

Ble tatt opp etter massakre Flagget ble fjernet flere perioder med beskyldninger om flaggets iboende rasistiske betydning, i og med at Sørstatene brukte symbolet i en borgerkrig som i stor grad dreide seg om bruk av slaver.

 VIL HA TILBAKE FLAGGET: En Ku Klux Klan supporter veiver med sørstatsflagget som ble besluttet firet i forrige uke. I går demonstrerte hundrevis av demonstranter mot og for flaggforbudet. Foto: AFP
VIL HA TILBAKE FLAGGET: En Ku Klux Klan supporter veiver med sørstatsflagget som ble besluttet firet i forrige uke. I går demonstrerte hundrevis av demonstranter mot og for flaggforbudet. Foto: AFP Vis mer

Misnøyen tok seg særlig opp etter at 21 år gamle Dylann Roof 17. juni drepte ni mennesker i en rasistisk motivert kirkemassakre.

- Dette er bittersøtt, ettersom det skulle en massakre til for å ta flaggene bort, sa den republikanske representanten Jenny Horne om begivenheten.

- Det er en ny tid for Sør-Carolina, en dag som vi alle kan være stolt av. En dag som virkelig samler oss alle mens vi fortsetter å gå videre som et folk og en stat, skrev guvernør Nikki Haley etter avgjørelsen om å fjerne flagget.

 RASISTISKE TILROP:  Demonstranter fra KKK kom med rasistiske tilrop under flagg-demonstrasjonen utenfor statsbygget i Sør-Carolina i går. Foto: AFP
RASISTISKE TILROP: Demonstranter fra KKK kom med rasistiske tilrop under flagg-demonstrasjonen utenfor statsbygget i Sør-Carolina i går. Foto: AFP Vis mer