- Her hjemme er vi langt fra resesjon

Samlet sett har veksten i norsk økonomi vært svært solid i 1 halvår, mener økonomene i DNB Markets.

NORSK ØKONOMI: Mens investorene har en tendens til å legge godviljen til når det kommer til handelskrigen mellom USA og Kina, er derimot ifølge analytiker Ingvild Borgen Gjerde det motsatte tilfellet når det gjelder norsk økonomi og norske kroner. Foto: Are Haram/Finansavisen
NORSK ØKONOMI: Mens investorene har en tendens til å legge godviljen til når det kommer til handelskrigen mellom USA og Kina, er derimot ifølge analytiker Ingvild Borgen Gjerde det motsatte tilfellet når det gjelder norsk økonomi og norske kroner. Foto: Are Haram/FinansavisenVis mer

(Hegnar.no:) «Her hjemme er vi langt fra resesjon, i alle fall basert på de siste BNP-tallene, som viste at fastlandsøkonomien steg med 0,7 prosent i 2. kvartal», skriver Ingvild Borgen Gjerde i DNB Markets i morgenrapporten.

Fasit var marginalt svakere enn økonomene i DNB Markets hadde ventet, men veksten i 2. kvartal ble justert opp, og samlet sett har veksten i norsk økonomi vært svært solid i 1. halvår, mener de.

«Mens investorene har en tendens til å legge godviljen til når det kommer til handelskrigen mellom USA og Kina, er derimot det motsatte tilfellet når det gjelder norsk økonomi og norske kroner», skriver valuta - og renteanalytikeren.

Kronen svekket seg med 0,4 prosent i går, og handler nå på 10,06 mot euro.

«Når oljeprisen i tillegg steg, samtidig som stemningen i markedet bedret seg, er det tydelig at det skal mye til for at kronen styrker seg om dagen», skriver analytikeren i DNB Markets.

Hun venter at kronen skal fortsette å svekke seg ut året, og handle så høyt (svakt) som 10,2 mot euro innen tre måneder.

Nordeas spådom

Nordea Markets ventet at BNP-veksten tok seg opp i 2. kvartal og kom inn på 0,8 prosent i kvartalet, opp fra en nokså mager 0,3 prosent vekst i 1. kvartal.

Andre økonominyheter:
Svakere Q2 for Ivar Tollefsen
Aksjen har steget 73 prosent i år - her er Tønseths anbefaling