Her holder den voldtektssiktede sangstjernen konsert

Verdensberømt svenske opptrer på tv-show midt i skandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En av verdens mest anerkjente artister i sin sjanger er siktet for voldtekt i Sverige, etter at en kvinne nylig politianmeldte et overgrep som skal ha skjedd i Skåne i 1999.

Nekter alt

Den svenske mannen skal ha utført den påståtte voldtekten på et hotellrom i forbindelse med en forestilling. Kvinnen, som den gang var barnepiken til skuespilleren Maria Lundquist, skal ikke ha orket å anmelde overgrepet før i år. Da skandalen sprakk i svenske medier i forrige uke, ble mannen ifølge Expressen.se etterlyst av politiet.

I helga klarte imidlertid avisa Aftonbladet å få tak i den voldtektssiktede sangstjernen - i Sør-Amerika. Han gjorde det klart at han var svært lite begeistret for å bli kontaktet av hjemlige medier.

- Hvordan i helvete har dere fått tak i dette nummeret, sa kjendisen da han ble oppringt.

Til en søramerikansk avis er artisten noe mer snakkesalig.

-  Det stemmer at vi var sammen på hotellrommet, men vi hadde aldri sex. Alt er løgn. Så fort dette er over skal jeg og min kone flytte fra Sverige til Spania, forteller han i intervjuet som svenske medier har fått tilgang til.

- Det er forferdelig og jeg lider, fornedret av denne galskapen, sier kjendisen ifølge Expressen.se.

OPPTRER FOR MANGE TUSEN: Dette bildet ble tatt i full offentlig i et søramerikansk land på lørdag, etter at svenske medier i flere dager hadde spekulert i om sangstjernen hadde flyktet fra landet på grunn av voldtektssiktelsen.
OPPTRER FOR MANGE TUSEN: Dette bildet ble tatt i full offentlig i et søramerikansk land på lørdag, etter at svenske medier i flere dager hadde spekulert i om sangstjernen hadde flyktet fra landet på grunn av voldtektssiktelsen. Vis mer

Fortsatte turneen

Det viser seg nå at svensken, som også har tilknytning til det aktuelle søramerikanske landet, i disse dager holder flere konserter, midt under opprullingen av voldtektsskandalen som preger avisforsidene i Sverige.

Så sent som på lørdag opptrådte han for et stort publikum og minst en av konsertene, på landets største scene, har blitt kringkastet for millioner av tv-seere. Ifølge Aftonbladet sang han nylig på et betydningsfullt møte der regjeringssjefer og europeiske kongelige var blant deltagerne.

I det søramerikanske landet er han en minst like stor stjerne som i hjemlandet, og i utlandet er den pikante saken først nå begynt å spre seg.

- Han er en av verdens største artister. Når han kommer hit ses det på som en ære, sier en lokal journalist til Aftonbladet.

Frikjent for voldtekt av 7-åring

Sangeren, som også har også opptrådt i Norge, har mer å svare for enn den ene voldtektsanklagen når han kommer tilbake til Sverige.

Det har de siste dagene blitt kjent at samme mann så sent som i fjor sto tiltalt for gjentatte overgrep mot ei sju år gammel jente i 2000, men ble frikjent i tingretten. Påtalemyndigheten har imidlertid anket saken til hovrätten, og den nye rettsbehandlingen i desember blir nå sett i sammenheng med den ferske voldtektsanmeldelsen.

Her holder den voldtektssiktede sangstjernen konsert

Barnepikens stjerneadvokat, den tidligere justisministeren Thomas Bodström, har uttalt at han ikke er i tvil om at kvinnen snakker sant.

Skuespilleren Lundqvist, som bodde sammen med barnepiken i 1999, fortalte i et intervju med Expressen i vår om kvelden da kvinnen kom styrtende inn på soverommet og ropte «Han har voldtatt meg! Han har voldtatt meg, Maria!»

Sangstjernen på sin side mener Lundqvist har satt i gang en svertekampanje mot ham. Han mener også anklagene om barnevoldtekter også stammer fra folk som vil ham vondt.