Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her holder det på å gå fryktelig galt

Et vogntog ble presset av veien på E18.

PRESSET AV VEIEN: En vogntogsjåfør ble presset av veien av et annet vogntog ved Svartorkjær i Bamble i natt. Ingen personer ble skadet i hendelsen. Video: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til onsdag ble et vogntog presset ut av veien av et annet vogntog på E18 i Bamble i Telemark.

Forbikjøringen, som skjedde ved Svartorkjær, ble fanget opp av kameraet festet til frontruta på en trailer som kjørte bak.

Vogntoget som blir forbikjørt, bråbremser idet sjåføren ser at det kommer et kjøretøy i motsatt retning. Vogntoget havner deretter ut av veien og inn i en lyktestolpe.

Politianmeldt

Ingen personer kom til skade i hendelsen, men vogntogets tilhenger sperret nordgående felt på veien. Politiet var raskt på stedet og fikk fjernet den før trafikken tok seg opp i morgentimene, skriver Porsgrunn Dagblad.

Forbikjøringen vil bli anmeldt av politiet, skriver Telemarksavisa (TA).

Dagbladet har vært i kontakt med operasjonssentralen i Sør-Øst politidistrikt. De har ikke anledning til å kommentere hendelser flere dager tilbake i tid.

Operasjonssentralen opplyste til TA onsdag morgen at de snakket med føreren av vogntoget som måtte kjøre av veien. Han har forklart at han ble presset av veien og inn i en lyktestolpe da et annet vogntog foretok en forbikjøring.

FARLIG: En mann fra Bærum tok opp telefonen for å filme da en buss i rute tok en livsfarlig forbikjøring. Vis mer Vis mer

- Uakseptabelt

Knut Eriksmoen, administrerende direktør i Schenker, sier til Dagbladet at han har sett videoklipp av forbikjøringen og er godt kjent med saken.

Han forteller at sjåføren som presset det andre vogntoget ut av veien, er tatt ut av tjeneste som sjåfør for Schenker.

- Dette er en uakseptabel adferd i trafikken. Vi har nulltoleranse for slikt. Sjåførene skal følge trafikkreglene og være ansvarlige sjåfører, sier Eriksmoen.

Sjåføren av vogntoget er ansatt hos en underleverandør av Schenker. Eriksmoen forteller at det er nå opprettet en personalsak mellom sjåføren og underleverandøren.

- Vi har omtrent 1200 lastebiler og trailere på veien hver dag og bruker mye ressurser på trafikksikkerhet og har mye fokus på trafikkansvar. Det er skremmende å se noe sånt. Vi bli vettskremt at noe sånt kan foregå. Vi tar saken meget alvorlig, samtidig er vi opptatt av at det er en politisak, sier Knut Eriksmoen, og forteller at de støtter

Forbikjøringen ble skal ha blitt fanget opp av frontrutekamerat på vogntoget som kjørte av veien. Også denne sjåføren kjørte for Schenker, opplyser Eriksmoen.

Eieren av videoklippet øverst i artikkelen ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media