Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her holder konteineren på å krasje med bilferga

Blåste på havet i Svolvær.

NÆRE PÅ: Denne konteineren blåste til havs fra ei kai i Svolvær. Den strøk ikke mange meter forbi bilferga MF «Røst». Foto: Kristian Lervoll Johansen/MF «Røst»
NÆRE PÅ: Denne konteineren blåste til havs fra ei kai i Svolvær. Den strøk ikke mange meter forbi bilferga MF «Røst». Foto: Kristian Lervoll Johansen/MF «Røst» Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Last opp din video til DBTV her!

(Dagbladet): - Dette viser hva slags krefter som er i sving, sier styrmann Thomas Mikkelsen på bilferga MF «Røst» til Dagbladet.

Bilferga som betjener ruta mellom Svolvær og Skrova i Lofoten ligger til kai i dag.

- Det er kanselleringer over hele linja. Med de vindforholdene som er nå, er det ingen enkel sak å gå ut og inn fra kaia, sier Mikkelsen.

Og de voldsomme vindforholdene ekstremværet Ole bringer med seg fikk mannskapet føle på da en konteiner strøk forbi baugen på båten i tolvtida i dag.

- Føyk rundt som ei isoporkasse - Konteineren sto på ei dypvannskai i Svolvær og har blåst på havet. Og den fikk en voldsom fart. Den føyk rundt som ei isoporkasse, sier styrmannen.

Til alt hell krasjet den ikke med bilferga som har kapasitet til å frakte 42 biler.

- Stål mot stål kunne nok ha gitt betydelig skade. Det ville vært en uønsket og en kostbar affære. Nå ligger konteineren i fjæra og kommer ingen steder, sier Thomas Mikkelsen.

Matros Kristian Lervoll Johansen tok bilder da konteineren strøk forbi.

Mannskapet om bord håper vinden snart vil løye, slik at sambandsruta til øysamfunnet kan gjenåpnes.

- Vi sørger for forbindelsen til dette øysamfunnet hvor det også ner et lakseslakteri. Derfor er det mye tungtransport vi frakter mellom Svolvær og Skrova, sier Mikkelsen.

5000 uten strøm Tidligere i dag skrev Dagbladet at ekstremværet Ole har tatt Bodø/Salten og Lofoten/Vesterålen med full storm - bokstavelig talt. En rekke vei- og ferjestrekninger er stengt og det aller meste av flytrafikken til Widerøe er innstilt.

Rundt 5000 mennesker er uten strøm på grunn av stormen som herjer i Midt- og Nord-Norge.

NVE tror flere vil lide samme skjebne utover dagen.

Ut fra NVEs oversikter er i overkant av 2300 kunder uten strøm, og det utgjør drøyt 5000 personer. Strømstansen rammer først og fremst Sør-Trøndelag og Troms.

På de offisielle målestasjonene er det målt sterkest vindkast på flyplassen i Leknes i Lofoten  med 50 sekundmeter.

Trøbbel i sør Også så langt sør som på Sunnmøre skaper «Ole» trøbbel.

- Vi har mottatt en rekke henvendelser fra publikum om takplater og takstein som blir blåst av tak, og som treffer andre bygninger og biler. Det er flere meldinger om vindusruter som blir knust og trær som bli blåst over veier, opplyser Sunnmøre politidistrikt.