Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her holder Raymond Johansen fram resultatet av Oslo-forhandlingene

- Det er klart jeg er spent.

AVTALEN: Her er Raymond Johansen med resultatet av Oslo-forhandlingene fredag ettermiddag. Detaljene blir trolig lagt fram søndag eller mandag. Foto: Jørn Moen / Dagbladet
AVTALEN: Her er Raymond Johansen med resultatet av Oslo-forhandlingene fredag ettermiddag. Detaljene blir trolig lagt fram søndag eller mandag. Foto: Jørn Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er klart jeg er spent. Nå har vi holdt på med forhandlinger i tre uker, så får vi se om de er fornøyde med dette, sier Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Raymond Johansen til Dagbladet og holder fram en rød mappe mens han haster inn til Samfunnssalen i Oslo sentrum.

Der inne sitter rundt 350 representanter fra Oslo Ap og venter spent på forslaget som skal legges fram. De skal stemme enten ja eller nei til byrådserklæringen i sin helhet.

I tillegg skal de evaluere valgkampen.

Pressekonferanse Det er ikke klart hvor lenge møtet i Oslo Arbeiderparti vil vare, men selve avtalen blir trolig ikke kjent før søndag eller mandag, når Ap, SV og MDG skal holde pressekonferanse.

Også representantskapet i SV og MDG skal stemme over avtalen i kveld.

Allerede onsdag meldte TV 2 at partiene var blitt enige, men både AP og MDG avkreftet dette umiddelbart overfor Dagbladet.

Leder i Oslo Arbeiderparti, Jan Bøler, har også vært med på forhandlingene med de to andre partiene. Heller ikke han ville røpe noen detaljer om hva de er blitt enige om.

- Nå skal vi fortelle alt der inne. Det er uansett en stor glede at vi er i posisjon til å styre Oslo igjen. Dette er det største som har skjedd Oslo Arbeiderparti på 19 år, sier han.

- Nær kontakt Jonas Gahr Støre sa til Dagbladet i går at han ser med forventning på det kommende byrådet.

- Jeg har hatt nær kontakt med Raymond under disse forhandlingene, og jeg har stor tillit til det han gjør.

Da var det bare to timer siden han sist hadde snakket med Raymond Johansen. Men Støre ville ikke gå i detalj om hva de snakket om.

- Jeg skal ikke kommentere dette før forhandlingene er i mål. I innspurten av forhandlinger er det viktig at de som forhandler sitter med hånda på rattet, sier Støre.

Han føler seg likevel trygg på at resultatet blir bra for Arbeiderpartiet.

- Jeg er trygg på at vi får et godt Oslo-byråd ledet av Raymond Johansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!