Her holdes barn som slaver

De mindreårige, som for det meste er i alderen 14 - 18 år, blir utnyttet til narkotikakriminalitet, vinningsforbrytelser, prostitusjon og tvangsarbeid.

MODERNE SLAVER:Hvert år blir om lag 1,2 millioner barn i verden offer for menneskehandel. Flere og flere av dem kommer til Norge. De mindreårige, som for det meste er i alderen 14—18 år, blir utnyttet til narkotikakriminalitet, vinningsforbrytelser, prostitusjon og tvangsarbeid.


Foto: CORNELLIUS POPPE/NTB SCANPIX
MODERNE SLAVER:Hvert år blir om lag 1,2 millioner barn i verden offer for menneskehandel. Flere og flere av dem kommer til Norge. De mindreårige, som for det meste er i alderen 14—18 år, blir utnyttet til narkotikakriminalitet, vinningsforbrytelser, prostitusjon og tvangsarbeid. Foto: CORNELLIUS POPPE/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Mange av dem er mulige ofre for menneskehandel, nåtidas slaver. Det er trist å se at barn blir brukt av organiserte kriminelle i Norge uten at det offentlige klarer å beskytte dem, sier Børge Njå, seksjonssjef ved oppvekstseksjonen, bydel St. Hanshaugen i Oslo.

Njå forteller at vi nå ser en tendens til økning i antall mistenkte ofre for menneskehandel i Oslo. Og at de nå har sett tilfeller av at barn blir smuglet fra land i Det fjerne østen via Russland for å brukes til tvangsarbeid i Norge.

Han bekrefter Dagbladets opplysninger om at barn ved bruk av tvang har blitt brukt som barneslaver i private hjem hvor de har gjort husarbeid, og at barna nå er tatt hånd om av det offentlige. Men han ønsker ikke å kommentere detaljer i saken.

- Noen av disse barna mistenkes benyttet som ulønnet hjelp i private hjem, butikker eller næring eid av mennesker fra samme land som den mulige trafikkerte, er det eneste Njå ønsker å si.

Blir brukt av kriminelle Njå leder koordinerende tiltaksenhet for mindreårige i Oslo sentrum, og er en av fire norske representanter i ei internasjonal gruppe fra Norge, Sverige, Polen og Litauen som skal kartlegge omfanget av hvordan barn utnyttes til tigging, tyverier og vinningskriminalitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer