Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her hopper barna fra flammene

To barn på tre og ti år hoppet fra tredje etasje da leiligheten sto i brann i Grenoble i Frankrike.

FANGET: Brødrene var alene hjemme da brannen brøt ut. Video: Scanpix Vis mer

Dramatiske bilder fra en brann i Grenoble i Frankrike tirsdag, viser hvordan to små gutter hopper fra et vindu for å unnslippe flammene.

Ifølge avise Le Point var de to barna henholdsvis tre og ti år gamle.

Mens tykk, svart røyk velter ut av vinduene og en balkong, hopper de to fra tredje etasje, rundt ti meter ned. Det var tiåringen som fikk treåringen ut. Han slipper så taket på broren før han selv hopper ned.

Begge barna ble tatt imot av personer på bakken og overlevde fallet. Europe1 har snakket med brannmannskap på stedet som opplyser at barna fikk behandling for å ha inhalert røyk.

KOM SEG UNNA: De to guttene unnslapp brannen med livet i behold. Foto: AP / NTB scanpix
KOM SEG UNNA: De to guttene unnslapp brannen med livet i behold. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Brakk håndleddet

17 andre personer i den brennende bygningen fikk behandling for røykskader.

To menn skal ha blitt skadd da de tok imot de to hoppende barna. En av dem var Walid Athoumani (25), som brakk håndleddet. Sammen med fire andre prøvde han å hjelpe de to barna.

- Vi visste ikke hva vi skulle gjøre, men vi gikk opp mot leiligheten som sto i flammer. Vi ville slå inn døra, men det var ikke mulig, sier han til AP, ifølge The New York Times.

De gikk dermed ut av bygningen igjen og ba guttene hoppe ut og ned i armene deres. Athoumani forteller AP at han var svært bekymret for at de skulle hoppe, men at frykten forsvant da de sto der og hoppet var et faktum.

- Da handlet det bare om å klare å ta dem imot.

- Helter

Brannårsaken er ukjent. Det er også ukjent hvorfor de to barna var alene hjemme i leiligheten.

Souhaila Saidi filmet hendelsen. Hun forteller Europe1 at hun hørte barnegråt, og seinere oppdaget at bygningen sto i brann.

Hun er imponert over innsatsen til personene på bakken.

- De er helter, sier hun.

Grenobles borgermester Eric Piolle er også imponert over redningen.

- En heroisk redning av to barn som ble fanget i en brennende leilighet. Sammen fikk man de to små uskadd fra dramaet, skriver han på Facebook.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!