Her hopper basehopperne fra Svinesundsbrua: - Livsfarlig og ulovlig

Vitne: - Alt skjedde så plutselig

BASEHOPP: Søndag ettermiddag hoppet to basehoppere fra Svinesundsbrua, og forsvant i en båt. Politiet ser alvorlig på saken, og ønsker tips fra publikum. Video: Rune Gråbein Svendsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frilansjournalist Rune Gråbein Svendsen ble søndag ettermiddag vitne til en litt annerledes hendelse på Svinesundsbrua. Plutselig stoppet en bil langs brua, og fire-fem personer ble stående langs veien.

To av dem utførte deretter et ulovlig basehopp fra brua, mens de andre ble stående igjen for å filme. Basehopperne forsvant i en båt, og bilen kjørte videre.

- Alt skjedde så plutselig. Basehopp innebærer en stor risiko. Man bør vite hva man driver med, sier Svendsen til Dagbladet.

Det var Østfoldnyheter24 som først omtalte saken.

Se video øverst i saken.

Ulovlig i Norge

Svendsen tok kontakt med politiet etter hendelsen, som ser alvorlig på saken, og ønsker tips fra publikum.

Operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Jon Erik Nygård, understreker at basehopp fra bruer er ulovlig fra alle riks- og fylkesveier i Østfold fylke.

- Det er straffbart og livsfarlig, først og fremst for den som hopper, men også for trafikantene som kjører forbi, sier Nygård.

Det siste dokumenterte hoppet fra denne bruen var i 2013, og da gikk det nesten galt. Fem personer hoppet, og én av dem ble tatt av et vindkast og ble nesten slengt mot brua, skriver Halden Arbeiderblad. Heldigvis gikk det bra, og ingen ble skadd.

Ser ikke problemet

Fredrik Bruun er profesjonell basehopper og har en del erfaring med basehopp fra bru. Personlig ser han ikke problemet med situasjonen.

- Alt over 25 meter er et trygt «lavhopp», spesielt over vann, sier Bruun.

Svinesundsbrua er 66 meter høy fra vann til søyle. Han vil tippe at det er mellom 10-15 aktive basehoppere i Norge som hopper under 80 meter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer