Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her hopper Lego-Felix fra 111 meter

Tidenes fallskjermhopp er gjenskapt i Lego, men Lego-Felix turte ikke hoppe selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den østerrikske våghalsen Felix Baumgartner satte internett på hodet søndag kveld da han hoppet fra en kapsel 39 000 meter over jordoverflaten og brøt lydmuren mens stupte i fritt fall i over 30 km.

Åtte millioner mennesker så direktestrømmen fra Red Bull på YouTube, mens enda flere så forskjellige direkteoverføringer av det utrolige stuntet som førte til fire verdensrekorder:

• Høyeste hopp fra en plattform (39 044 meter)
• Lengste fritt fall (36 529 meter, eller 4:20 minutter)
• Høyeste hastighet av et menneske (1344 km/t, som tilsvarer 1,24 mach)
• Tidenes mest sette livesending på internett

Lego-Felix hoppet ikke selv Nå har Model Maker Fair, som arrangeres 25. til 28 oktober, kastet seg på bølgen og laget en video for å promotere messa som handler om å bygge store ting smått. I videoen er hele Felix' stunt skalert ned 350 ganger og gjenskapt i Lego.

Lego-Felix sendes opp drøye 100 meter opp i lufta ved hjelp av en varmluftballong, før han hopper ut og stuper mot bakken under seg.

Riktignok måtte Lego-Felix få litt hjelp for å hoppe, i motsetning til den ekte Felix som fryktløst kastet seg ut, men bildene er slående vakre og har gått verden rundt etter at Model Maker Fair la ut videoen.

Lego-romferge Det er ikke første gang historiske hendelser blir gjenskapt ved hjelp av lego. Tidligere i år skrev vi om romelskeren Raul (18) fra Romania, som laget sin egen hyllest til Nasa's avslutning av romfergeprogrammet

Raul sendte en legoromferge opp til 35 000 meter (kun fire små kilometer unna Felix' høyde) og fikk den trygt ned på bakken igjen.

- Da vi spilte gjennom videoen fikk vi hakeslepp. Det var utrolig vakkert å se legoromferga så høyt oppe i solskinnet og med jorda under seg, sa Raul til Dagbladet om videoen som ligger til høyre i denne saken.