<strong>PÅ TOPPEN:</strong> Magnus Holm og pappa Geir Rune Holm nådde toppen av Solværgeita på fire timer. Foto: Espen Mortensen
PÅ TOPPEN: Magnus Holm og pappa Geir Rune Holm nådde toppen av Solværgeita på fire timer. Foto: Espen Mortensen Vis mer

Her hopper Magnus (9)

Her hopper Magnus (9). På toppen av fjellet Svolværgeita.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Magnus Holm (9) er en av de yngste, kanskje den yngste, som har besteget fjellet Svolværgeita i Lofoten. Magnus tok fjellet sammen med pappa Geir Rune Holm, fotograf Espen Mortensen og en venn til.

- Jeg var ikke redd. Dette var morsomt, selv om det var kalt der oppe. Jeg har ikke høydeskrekk, så dette gikk fint, sier Magnus Holm til Dagbladet.

Rekord-pappa Magnus har i flere år fulgt med på klatrerpappa Geir Rune, som har besteget Svolværgeita hele 300 ganger. Han har drømt om å bestige fjellet i flere år, og har, ifølge pappa, faktisk hatt nedtelling.

Forleden dag var turen kommet for at Magnus skulle få oppfylle drømmen. Magnus og pappa tok fjellet på fire timer, og var da på toppen i 355 meters høyde. På toppen hoppet Magnus fra den ene toppen til den andre.

- Magnus har virkelig gjort en god jobb. Dette er ingen enkel oppgave. Jeg er stolt over at han greide å klatre opp. Vi hadde sikring rett bak hele tiden, slik at vi kunne snudd dersom Magnus hadde villet det, sier Geir Rune Holm til Dagbladet.

Startet tidlig Magnus og pappa startet klokka seks om morgenen, og måtte sette egne kiler flere steder langs fjellveggen. Natursikring, kalles det på klatrerspråket.

-Vi tok rapellruta på baksida av fjellet, og måtte bruke to taulengder for å komme opp, forteller Geir Rune Holm til Dagbladet.

<strong>PÅ VEG OPP:</strong> Magnus Holm klatret sammen med pappa Geir Rune Holm og andre venner. Foto: Espen Mortensen
PÅ VEG OPP: Magnus Holm klatret sammen med pappa Geir Rune Holm og andre venner. Foto: Espen Mortensen Vis mer

Og Magnus har vært en fornøyd gutt i sin egen klatrerverden, helt siden han gjennomførte turen.

-Jeg vet vel egentlig ikke om han har kommet helt ned etter turen, og nå tenker han bare på neste tur, sier pappa til Dagbladet.

<strong>SVOLVÆRGEITA:</strong> Svolværgeita i Lofoten er 355 meter høy. Foto: Espen Mortensen
SVOLVÆRGEITA: Svolværgeita i Lofoten er 355 meter høy. Foto: Espen Mortensen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer