Her hopper Stephen i døden

Kappet snorene på sin egen fallskjerm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

4. juli 2003 hoppet Stephen Hilder (20) i fallskjerm sammen med flere andre. Rett før han kastet seg ut av flyet, poserte han sammen med en kamerat foran videokameraet med tommelen opp. På seg hadde han fallskjermen og en blå, heldekkende hjelm som han selv visste at han ikke ville få bruk for.

Bare noen minutter senere traff han bakken med et brak i 200 kilometer i timen. Hilder hoppet i 13 000 fots høyde, eller nærmere 4000 meter, og døde på stedet. Politietterforskningen viste at snorene på hovedfallskjermen hans hadde skader, og at heller ikke reservefallskjermen var i forskriftsmessig orden.

To fallskjermhoppere i 20-årene ble mistenkt for drap på kameraten noen måneder senere. Men nå har politiet endelig avslørt hva som skjedde da Hilder døde: Han hadde selv kappet de livsviktige snorene på fallskjermene. Dødsfallet var selvmord.

Politiet fant saksa som var brukt til å klippe snorene til begge fallskjermene. Saksa lå i Hilders egen bil og hadde hans DNA, skriver Aftonbladet. Kort tid før han døde, snakket han med venner om selvmord.

- Hvis jeg skal dø, så skal jeg hoppe fra et fly, sa han.

Bakgrunnen for selvmordet skal ha vært kjærlighetssorg etter at venninnen gjorde det slutt og økonomiske problemer. 20-åringen var dessuten overbevist om at han hadde strøket på en opptakstest til Cambridge-universitetet.

Her hopper Stephen i døden