Her hører Sarah (29) seg selv le for første gang

Den døve jentas glede over å høre seg selv skikkelig for første gang går nettet rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tobarnsmoren Sarah Churman fra Texas, ble født nesten helt døv. I september gjennomgikk hun banebrytende kirurgi hvor hun fikk en hørselsimplantat operert inn i hodet. Tidligere har hun hatt høreapparat som bare har gjort at hun var i stand til å høre enkelte lyder.

Åtte uker etter den ni timer lange operasjonen ble det nye apparatet skrudd på. 

For første gang
På videoen som er filmet av mannen hennes hører 29-åringen seg selv le for første gang. Overveldet av følelser over å høre seg selv for første gang, bryter hun deretter ut i gråt.

- Jeg var fra meg av glede over at alt var så klart og tydelig. Jeg kan høre hva døtrene mine sier i stedet for at jeg må lese på leppene deres, sier hun til Sky News. 

Avansert teknologi
Teknologien er avansert og koster rundt 350.000 kroner å få implantert. Det er samme teknologi som anvendes for pacemakere som Sarah har fått operert inn i hodet. Implantatet kommuniserer med mellomøret som igjen fanger opp naturlige lyder fra den ytre delen av øret. Lydbølgene fører til at trommehinnen vibrerer og på denne måten sendes det signaler til hjernen som oversetter signalene slik at Sarah opplever dette som lyder.

- Det er så mange ting jeg ikke ante at jeg gikk glippet av. Dette har virkelig økt selvtilliten min og nå slipper jeg å være avhengig av hjelp fra andre for å forstå de rundt meg, sier Sarah

På spørsmål om hva hun syns er best med sin nye verden, svarer Sarah;

- Nummer en må være at jeg kan høre mine barn snakke med hverandre, lydene de lager som jeg tidligere har gått glipp av. Så er det regnet, torden og fuglene som synger i treene. Listen er veldig lang, men helt på toppen er helt klart at jeg kan høre mine to døtre.