Her inne er grunnen til at May-Britt og Edvard fikk Nobelprisen

Bli med inn på forskningslaben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NTNU, TRONDHEIM (Dagbladet): - Det er en helt fantastisk fin dag. Jeg hadde aldri trodd at det var vi som kom til å få prisen, sier May-Britt Moser.

Det er bare få timer siden hun sammen med ektemannen Edvard og forskeren John O'Keefe - og hele staben ved NTNU - ble tildelt selveste Nobelprisen i medisin og fysiologi for sin hjerneforskning.

- Viktig at dyra har navn - Det finnes ikke et nyhetsbyrå i verden som ikke har ringt hit i dag, hører Dagbladet mens telefonene ringer og ringer på kontorene.

Dagbladet får bli med inn i laben der Nobelprisen «ble til».  Her fortsetter arbeidet, selv på en dag som denne. *Bli med inn, se videoen i denne saken. - Hvordan er det å være her i dag?- Det er like fantastisk som hver dag. Jeg elsker dyr og derfor også å være her sammen med dyra. Det å vite hva slags bidrag dyra har gjort i forhold til den vitenskapen vi holder på med, det er kjempestort, sier May-Britt og plukker opp en rotte ved navn «Hjørdis».- Det er viktig for oss at alle dyra har navn. På den måten blir de som kjæledyr for oss, en påminner om hvor viktige de er, sier hun. Vaniljekjeks og «Jesse» Nobelprisvinneren viser Dagbladet inn på et mørkt rom. En amerikaner kledd i vernedress fra topp til tå slipper vaniljekjeks ned i et firkantet lite «bur». Musa «Jesse» løper rundt og fanger opp godbitene. På hodet har han flere ledninger. Et kamera i taket filmer det hele.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer