BARNESYKEHUSET: Inne på sykehuset Lenval er over 50 pasienter blitt behandlet etter gårsdagens tragedie, hvorav 30 var barn.  Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
BARNESYKEHUSET: Inne på sykehuset Lenval er over 50 pasienter blitt behandlet etter gårsdagens tragedie, hvorav 30 var barn.  Foto: John Terje Pedersen / DagbladetVis mer

Her inne ligger en gutt (10) kritisk skadet uten identitet. - Foreldrene kan være døde

30 barn innlagt i løpet av natta, to døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NICE (Dagbladet): - Vi har en gutt som fortsatt ikke er identifisert. Han er rundt 10 år gammel. Vi har ingen informasjon om foreldrene, og det kan hende at de er døde, forteller barnelege og president for den medisinske kommisjonen på sykehuset Lenval i Nice, Christian Richelme til Dagbladet.

- SVÆRT KREVENDE: Barnelege og president for den medisinske kommisjonen på sykehuset Lenval i Nice, Christian Richelme, forteller om forferdelige scener natt til fredag. Foto: Peder Ottosen / Dagbladet 
- SVÆRT KREVENDE: Barnelege og president for den medisinske kommisjonen på sykehuset Lenval i Nice, Christian Richelme, forteller om forferdelige scener natt til fredag. Foto: Peder Ottosen / Dagbladet  Vis mer

Den uidentifiserte gutten er ett av to barn som fortsatt ligger kritisk skadet med «svært dårlige prognoser».

Ved inngangspartiet til sykehuset forteller Richelme om en svært hektisk og tragisk natt.

- Vi har tatt i mot rundt 50 pasienter, hvorav 30 var barn og tenåringer. To av barna døde av skadene og fem ligger fortsatt med kritiske skader.

To barn ble fredag morgen bekreftet omkomne, og nå bekrefter statsadvokat Francois Molins at 10 barn omkom i terrorangrepet. Blant dem er amerikanske Brodie Copeland (11), som var på ferie med familien.

Ble truffet av lastebilen

Richelme har jobbet natta gjennom, og forteller at mange av barna er i sjokk etter å ha mistet sin mor eller far.

- Det er en svært krevende situasjon, sier legen.

Inne i det kjølige inngangspartiet på sykehuset sitter flere pårørende og berørte. Belysningen er dempet, og lydnivået lavt.

En gruppe voksne er tydelig preget, og har samlet seg rundt et lite kafébord. Andre er inne for behandling av lettere skader, og er mer interessert i å dele sine historier. Alle er opprørte over de brutale scenene de ble vitne til seint torsdag kveld, da de egentlig skulle feire nasjonaldagen.

Bénocansour Djamila (55) er blant de voksne som får behandling på sykehuset. Hun ble truffet av lastebilen som pløyde seg gjennom menneskemengden på Promenade des Anglais, og drepte 84 personer.

- Bilen sneia meg på rumpa og leggene. Det var et forferdelig syn rundt oss, barn og voksne lå på bakken, og det var blod overalt, forteller hun til Dagbladet.

Var forberedt på angrep

Sykehuset ligger ved sjøen, kun noen hundre meter fra der terrorangrepet fant sted. Talsperson for sykehuset Stépanie Simpson forteller at de var forberedt på et angrep, og iverksatte umiddelbare kristiltak.

- Nice er identifisert som en av de største turistdestinasjonene etter Paris. Vi har hatt flere trusler og gjennomført flere terrorøvelser. Vi var forberedt på et angrep, men ikke et så stort angrep, sier Simpson.

Hun forteller at foreldrene som kom inn på sykehuset i går var i sjokk.

- Flere klarte ikke å ta innover seg situasjonen. Alle fikk oppfølging av krisepykologer, men det er fortsatt fortvilede voksne som leter etter barna sine, og vi har ikke har full oversikt om det ligger flere skadde barn på andre sykehus, forteller Simpson.

Frankrikes festdag rammet

Bakgrunnen for at så mange barn var ute i gatene blant de 30 000 sent på kvelden en torsdag, var at 14. juli er Bastille-dagen. Frankrikes nasjonaldag.

En norsk parallell er barnetoget som marsjerer, feirer og flagger seg opp Karl Johans gate på 17. mai.

- SVEVER MELLOM LIV OG DØD: President Francois Hollande forteller at 50 personer fortsatt svever mellom liv og død etter angrepet i Nice. Video: CNN Vis mer

Dette var hele Frankrikes festdag, og fyrverkeriet på tampen av kvelden skulle være en perfekt avslutning på det hele.

Gatene var ryddet for biler før feiringen, men det visste terroristen. Folkefesten ble en dødsfelle han utnyttet.

- Kom for å dele lykke

Frankrikes president Francois Hollande trakk også fram barna da han talte til det franske folk fra Nice fredag ettermiddag.

- Det var mange barn, unge barn, som hadde kommet for å se på fyrverkeriet med familien, å oppleve glede, for å dele lykke, sa Hollande.

- De ble slått til døde for å tilfredsstille grusomheten til et individ, og kanskje en gruppe.

Navngitt som 31-åring

I Abattoir-strøket på Nices østkant bodde mannen som angivelig drepte 84 mennesker i Nice i går.

I formiddag har en rekke franske medier navngitt den mistenkte terroristen som Mohamed Lahouaiej Bouhlel, en 31 år gammel fransk-tunisier.

Den anerkjente avisa Le Monde skriver at mannens identitet er bekreftet. Også nyhetsbyrået AP har to ulike franske sikkerhetskilder som sier at ID-dokumenter funnet i lastebilen sammensvarer med den antatte terroristen.

AKSJON MOT GJERNINGSMANNENS HJEM: Politiet aksjonerer mot gjerningsmannens hjem i Nice. Reporter Steinar Solås Suvatne er på stedet. Video: Øystein N. Monsen Vis mer

- Stille og rolig

Nå begynner også bildet av den antatte gjerningsmannen, en 31 år gammel fransk-tunisier, å bli klarere.

Dagbladet var til stede ved leiligheten i dag, og snakket med en rekke naboer av mannen.

- Han var snill og hjelpsom. En gang jeg manglet penger, lånte han meg 100 euro. De hadde jeg selvsagt tenkt å betale tilbake, sier en gråtende kvinne Dagbladet møter i trappeoppgangen til leilighetskomplekset.