Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her intervjuer fransk TV mannen ved siden av sin døde kone. Det har fått hele Frankrike til å rase

«Kutt signalene».

RASER MOT FRANSK TV: På franskmenns TV-er i natt, rullet det nemlig et 30 sekunder langt intervju med en mann som sitter på bakken ved siden av det France 2 presenterte som hans døde kone. Foto: Twitter
RASER MOT FRANSK TV: På franskmenns TV-er i natt, rullet det nemlig et 30 sekunder langt intervju med en mann som sitter på bakken ved siden av det France 2 presenterte som hans døde kone. Foto: Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rett etter det dødelige angrepet mot Bastille-dag-feiringen i Nice sent torsdag kveld, flommet franske og internasjonale medier over av grufulle bilder og videoer av selve hendelsen og de tragiske følgene.

Også på sosiale medier som Twitter, sirkulerte det bilder og videoer som demonstrerte nøyaktig hvor katastrofalt angrepet som krevde 84 menneskeliv var.

Noen medier gikk også for langt.

Raser mot fransk TV

- SVEVER MELLOM LIV OG DØD: President Francois Hollande forteller at 50 personer fortsatt svever mellom liv og død etter angrepet i Nice. Video: CNN Vis mer

Kort tid etter at den mistenkte den mistenkte terroristen Mohamed Lahouaiej Bouhlel, en 31 år gammel fransk-tunisier, meide ned flere titalls mennesker med en lastebil, gjorde TV-kanalen France 2 et intervju som har fått hele Frankrike til å rase, skriver Le Monde.

France 2 er en del av France Télévisions, det statlige franske fjernsynsselskapet.

På franskmenns TV-er i natt, rullet det nemlig et 30 sekunder langt intervju med en mann som sitter på bakken ved siden av det France 2 presenterte som hans døde kone.

Kona ligger under et hvitt og et gult teppe. Hånda til mannen fører blikket mot den livløse kroppen som ligger tildekket.

Ba tilsyn om å kutte signalene

LØP FRA STEDET: Nordmannen Pål Christian Møller var vitne til terroren på strandpromenaden. - Helt tilfeldig at det ikke var oss. Video: John T. Pedersen / Peder Ottosen / Dagbladet Vis mer

Videoen av intervjuet, og flere andre grufulle bilder som rullet over franske TV-skjermer i natt, fikk franskmenn til å ta til Twitter for å vise sin avskyt.

Der ba de CSA, et statlig tilsyn for medier, om å «kutte alle» TV-signalene til kanaler som viste de grufulle bildene.

CSA gikk også ut i dag og anmodet alle franske medier om å utvise «forsiktigihet og beherskelse som ivaretar menneskelig verdighet» i dekningen av terrorangrepet.

France Télévisions har beklaget at de kringkastet det morbide videoklippet, og skylder på rutinesvikt.

- Formidlingen av denne typen bilder er ikke i tråd med forståelsen av journalistisk informasjon blant medarbeiderne i vårt selskap. France Télévisions er nødt til å legge fram våre unnskyldninger, skriver kringkasteren i en kort pressemelding på sine egne nettsider.

Denne uttalelsen er høyst uvanlig, ifølge Le Monde.

Navngitt som 31-åring

AKSJON MOT GJERNINGSMANNENS HJEM: Politiet aksjonerer mot gjerningsmannens hjem i Nice. Reporter Steinar Solås Suvatne er på stedet. Video: Øystein N. Monsen Vis mer

I Abattoir-strøket på Nices østkant bodde mannen som angivelig drepte 84 mennesker i Nice i går.

I formiddag har en rekke franske medier navngitt den mistenkte terroristen som Mohamed Lahouaiej Bouhlel, en 31 år gammel fransk-tunisier.

Den anerkjente avisa Le Monde skriver at mannens identitet er bekreftet. Også nyhetsbyrået AP har to ulike franske sikkerhetskilder som sier at ID-dokumenter funnet i lastebilen sammensvarer med den antatte terroristen.

17.15 fredag ettermiddag bekreftet også franske myndigheter at det dreier seg om den 31 år gamle fransktunisieren.

- Stille og rolig

Nå begynner også bildet av gjerningsmannen å bli klarere.

Dagbladet var til stede ved leiligheten i dag, og snakket med en rekke naboer av mannen.

- Han var snill og hjelpsom. En gang jeg manglet penger, lånte han meg 100 euro. De hadde jeg selvsagt tenkt å betale tilbake, sier en gråtende kvinne Dagbladet møter i trappeoppgangen til leilighetskomplekset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!