Her jages rådyrkalven til døde av løse hunder

- Uheldig at folk ikke har kontroll over dyrene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Midt under onsdagsmiddagen fikk Hanne Engelsåstrø (25) øye på to hunder som kom løpende utenfor stuevinduet, på jakt etter noe foran seg.

Da hun løp ut på jordet ved huset, oppdaget Engelsåstrø, som bor like ved Jonsvatnet i Trondheim, at det var en liten rådyrkalv hundene jaktet på.

Måtte avlives I et forsøk på å få hundene til å slutte og plage rådyrkalven, løp hun mot hundene mens hun filmet det hele med mobilkameraet.

- Rådyret bar tydelig preg av at det var slitent, så jeg vil tro at de har holdt på en stund. Hundene løp etter det, slapp det litt, og løp etter det igjen, forteller Engelsåstrø til Dagbladet.

Etter en stund fikk hun og noen naboer jaget bort hundene og fanget rådyrkalven.

- Vi lot det hvile seg inne i stallen vår i noen timer mens vi ringte Viltnemnda. Vi bestemte oss for å slipps det løs før det ble mørkt, men da vi gjorde det løp det bare i ring. Det ble raskt klart at rådyret hadde mistet synet, sier hun.

I samråd med Viltnemnda ble det derfor bestemt at rådyrkalven måtte avlives. Det synes Engelsåstrø er trist.

- Det var et tragisk utfall, men det slapp i alle fall å lide mer.

Vet ikke hvem eierne er Til tross for at Engelsåstrø har lagt ut videoen på Facebook, hvor den i skrivende stund har blitt delt over 1800 ganger, vet hun ikke noe mer om hvem eierne av hundene er.

- Vi aner ikke. Det er ingen naboer som har sett disse hundene før, og det var litt vanskelig å se hvilken rase det var. Vi vet jo ingenting om de er sluppet løs eller har stukket av, men vi håper at de er funnet igjen. Vi tenkte også på at det er barn og andre husdyr i området, som hundene kunne kommet i konflikt med. Det er uheldig at folk ikke har kontroll over dyrene sine, sier hun.