Her jages seks ranere på flukt av eldre kvinne

Ble overmannet under gullsmedran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et ran av en gullsmedbutikk i den engelske byen Northampton gikk fryktelig galt da en eldre kvinne plutselig dukket opp og egenhendig jagde de seks ranerne på flukt, melder BBC News.

- Mens vi gjemte oss skrekkslagne bak disken, gikk hun rett bort til dem og begynte å dælje løs på dem med veska si, sier den svært imponerte ekspeditøren Sarah-Jane Brown til ITV Anglia.

Slegger Det brutale ransforsøket skjedde midt på lyse dagen i går. De seks mennene dukket opp på skutere og begynte å hamre løs på gullsmedbutikkens vinduer med medbrakte slegger.

På ITVs video ser man tydelig hvordan butikkpersonalet febrilsk prøver å avverge ranet ved å senke sperringene, men ranerne fortsetter å slå på rutene.

Da, fra høyre bildekant, strener en eldre dame i rødt resolutt over veien, går rett på ranerne og slår dem aggressivt med veska.

De seks blir totalt overrumplet over motangrepet, og tar beina på nakken. I virvaret velter en av skuterne, og en raner blir overmannet av forbipasserende.

Navnet hemmelig Politiet har etter hvert fått tak i fire av de seks mennene, i alderen 18 til 39 år, og etterlyser nå de to siste. Kvinnens navn er ikke offentliggjort - men hun skal være i 70-årsalderen.

- Forbryterne ble forstyrret av publikum og flyktet fra stedet uten å ha fått med seg noe, sier en polititalsmann til BBC News.

Overfor The Guardian opplyser politiet at de kjenner kvinnens identitet, etter å ha snakket med henne på åstedet.

- Men vi vil ikke gå ut med navnet - av hensyn til hennes sikkerhet; det kan være flere gjengmedlemmer der ute, sier politiinspektør Peter Chisholm til avisa.

Ingen ble skadd i opptrinnet.

PÅGREPET: Forbipasserende pågrep en av ranerne på stedet. Foto: ITV Anglia/SCANPIXNTB
PÅGREPET: Forbipasserende pågrep en av ranerne på stedet. Foto: ITV Anglia/SCANPIXNTB Vis mer