Her jakter finansfolk på pedofile

Finansfolk i Rogaland har startet en unik innsamlingsaksjon. Pengene skal finansiere privat etterforskning av angivelige sexovergrep mot barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): -  Vi vil starte en stiftelse som skal hjelpe overgrepsofre. Mange er redde for å ikke bli trodd og vegrer seg for å gå til politiet, sier Peter Høiland.

Han leder arbeidet med å skaffe startkapital til den planlagte stiftelsen Antifatiga (latin for «mot overgrep»).

Penger fra næringslivet skal finansiere privat etterforskning av pedofilisaker.

Mange vil støtte

I går ringte Høiland og en annen frivillig til ca. 100 bedrifter i Haugesund og omegn, for å spørre om de kunne tenke seg å støtte den planlagte stiftelsen.

-  Bare tre var negative. En viste seg å selv være anmeldt for pedofili, sier Høiland.

Til daglig er han salgsdirektør i finansselskapet Caveo i Stavanger, og det er ikke tilfeldig at nettopp han og kollegene har engasjert seg. En av de ansatte har en venn i Haugesund som tidligere i år anmeldte grove sexovergrep til politiet. Saken er under etterforskning.

Høilands arbeidsgiver har tenkt å gjøre kampen mot overgrep til en del av selskapets profil.

-  200- 300 kundemøter i uka gir oss en enorm mulighet til å kunne spre bevissthet om overgrep mot barn, sier styreformann Henning Kristoffersen.

Hans selskap har gitt de første 50 000 kronene til stiftelsen.

Mange av de ansatte i firmaet er fra Haugesund, hvor pengeinnsamlingen starter. Målet er likevel å bli en riksdekkende organisasjon.

Jobber gratis

Sentrale bank- og finansfolk på Vestlandet skal være aktuelle for plasser i styret. Flere regnskaps- og revisorfirmaer har sagt seg villige til å jobbe gratis for stiftelsen. Etterforskningsselskapet Crifo skal undersøke saker for ofrene som melder seg.

-  Vi skal sjekke om det er hold i saken, og i så fall bidra til at offeret blir trodd av politiet. Det er ikke alltid slike saker blir prioritert, sier Svein Aarstad i Crifo, som også vurderer å støtte stiftelsen økonomisk.

HAUGESUND: En ny stiftelse i her i byen skal hjelpe overgrepsofre slik at de blir trodd.
RINGER: Peter Høiland har møtt stor velvilje når han har ringt til bedrifter og spurt om de kan støtte en antipedofilistiftelse med penger.