RYDDET ÅSTEDET: Roy Flataker, underbrannmester ved Smedstad brannstasjon, var på åstedet i Holmenkollen i morgentimene lørdag. Brannvesenet ryddet bort blod utenfor selskapslokalet etter knivdrapet i natt. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
RYDDET ÅSTEDET: Roy Flataker, underbrannmester ved Smedstad brannstasjon, var på åstedet i Holmenkollen i morgentimene lørdag. Brannvesenet ryddet bort blod utenfor selskapslokalet etter knivdrapet i natt. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Drapet i Holmenkollen:

Her jobber brannvesenet med å fjerne blodspor etter drapet

Ble bedt om å fjerne blodspor i snøen etter at en person ble knivdrept i Holmenkollen.

Nødetatene ble møtt av omfattende blodspor utendørs, da de natt til lørdag rykket ut til melding om knivstikking ved et privat arrangement i en lavvo i Holmenkollen. Brannvesenet ble lørdag morgen bedt av politiet om å fjerne blodspor i snøen utenfor bygget der personen ble knivstukket i natt.

  • Har du opplysninger om denne saken? Tips oss på 2400@db.no, MMS 2400 eller på nummer 24 00 00 00.

Personen ble erklært død på stedet. En mann i 30-åra er pågrepet. Lavvoen på «Lille Gratishaugen» ved hoppanlegget eies av Skiforeningen og er et selskapslokale. Det var i forbindelse med et lukket arrangement at personen ble drept.

Det er en bedrift som leide lokalet som har plass til rundt 50 personer.

Roy Flataker, undebrannmester ved Smedstad brannstasjon, opplyser til Dagbladet på stedet at brannvesenet rydder opp på åstedet.

- Vi er bedt av politiet om å komme og rydde opp. Blant annet fjerner vi blodspor i snøen på utsiden, sier han.

Mann arrestert

Det er Skiforeningen som eier lavvoen der personen ble knivdrept. Bygget leies ofte ut til private arrangementer. Ifølge Dagbladets opplysninger skal det ha vært et julebord som i går var anledningen for den sosiale sammenkomsten som endte med tragedie.

BLOD: Politiet har foretatt tekniske undersøkelser på stedet der en person ble drept med kniv i natt. Utenfor selskapslokalet i Holmenkollen ble det funnet blod i snøen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
BLOD: Politiet har foretatt tekniske undersøkelser på stedet der en person ble drept med kniv i natt. Utenfor selskapslokalet i Holmenkollen ble det funnet blod i snøen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Det er jo helt forferdelig. Det er helt tragisk. Det er ikke mer å si om det. Vi vet jo veldig lite. Vi synes det er fryktelig trasig at noe slikt har skjedd i lokaler vi eier. Vi gjør det vi kan for å bistå sier Eide.

Ifølge Eide skjedde drapet under et lukket arrangement. Det var en bedrift som hadde leid lokalet. Eide opplyser at lokalet også har plass til pluss minus 50 personer.

DRAP I HOLMENKOLLEN I NATT: Ole Kristian Sørland arrangementssjef i Skiforeningen opplyser at lavvoen, hvor drapet skjedde, var leid ut i går. Reporter: Øystein Andersen. Video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Flere vitner

Politiet har tidligere opplyst at det skal ha vært flere vitner til hendelsen.

Politiet lånte lokaler på Scandic Holmenkollen hotell, som ligger rett ved åstedet, og foretok de første avhørene på stedet. Seinere ble vitner fraktet til politihuset i Oslo.

Ole Kristian Sørland, arrangementssjef skiforeningen, forteller til Dagbladet på stedet at lavvoen var leid ut i går, men kan ikke si hvem som var leietaker.

- Dette er et av flere selskapslokaler Skiforeningen leier ut i Kollen-området. Disse blir leid ut til ulike arrangementer som brylluper, barnedåp og 50-årslag, sier han.