VILL JUBEL: Da partileder Jonas Gahr Støre og hans medarbeidere så de første prognosene i går kveld, visste de at et brakvalg var et faktum. På bildet jubler (fra venstre) politisk rådgiver Astrid Huitfeldt, Jonas Gahr Støre, stableder Gro Axelsen, kommunikasjonssjef Camilla Ryste, rådgiver Hallvard Hølleland og sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen. Foto: Sara Johanessen / Arbeiderpartiet / NTB Scanpix
VILL JUBEL: Da partileder Jonas Gahr Støre og hans medarbeidere så de første prognosene i går kveld, visste de at et brakvalg var et faktum. På bildet jubler (fra venstre) politisk rådgiver Astrid Huitfeldt, Jonas Gahr Støre, stableder Gro Axelsen, kommunikasjonssjef Camilla Ryste, rådgiver Hallvard Hølleland og sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen. Foto: Sara Johanessen / Arbeiderpartiet / NTB ScanpixVis mer

Her jubler Arbeiderpartiet for den første prognosen

- Det føltes som en lettelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arbeiderpartiet gjorde et brakvalg i år, og ble den store vinneren i kommunevalget på landsbasis. De ser også ut til å ta makta i flere store byer.

Da partileder Jonas Gahr Støre talte til Ap's valgvake seint i går kveld da valgresultatet nærmest var spikret, roset at han alle partiets medlemmer for sin innsats, og spesielt Auf. Han sa at Ap har gjort det beste kommunevalget et parti har gjort på 30 år.

Et par timer før det, var det også jubel på bakrommet på Folkets Hus. Bildet over viser Støre og hans medarbeidere i det de første landsprognosene ble offentliggjort på NRK. Da skjønte de at et brakvalg lå i gjerdet.

- Det føltes som en lettelse og en stor glede. Vi hadde håpet og følte at vi hadde gjort alt vi kunne, men når prognosene kom, så var de så gode at det utløste veldig stor glede, sier kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet, Camilla Ryste, som reiser en knyttneve i været på bildet.