Her kan 100 skoleplasser forsvinne etter valget

Mens politikerne krangler om hvem som er flinkest, frykter foreldre ved Norges eldste flerkulturelle skole St. Sunniva at barna deres mister skoleplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens politikerne i valgkampen konkurrerer om å «lage verdens beste skole» frykter foreldre, lærere og 500 barn ved St. Sunniva skole i Oslo sentrum for framtida.

I april ga bydelsoverlegen beskjed om at lokalene må forbedres for at skolen skal kunne undervise. Uten rehabilitering av bygget stopper statsstøtten opp. Barne- og ungdomsskolen må utbedres for mellom 85 og 150 millioner kroner, men ingen melder seg til å plukke opp regningen.

Frykter stoppDet er nye pålegg om inneklima og adgang for funksjons- hemmede som gjorde at den 144 år gamle skolen har valget mellom å stenge eller betale en regningen. Verken skolen eller eieren har funnet en løsning. Det kan få alvorlige konsekvenser.

- Vi kan ikke utelukke en midlertidig stans i skolens drift eller at elevtallet må senkes over lengre tid, men dette er jo opp til skolestyret, sier skoleråd Gjermund Høeg i Oslo katolske bispedømme (OKB).

Bispedømmet eier skolebygningen, mens St. Sunniva skole er selveid og leier de 6000 kvadratmeter store lokalene, som trenger oppussing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer