Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her kan 47 partnerne dele 503 millioner

Syv av ti kroner Schjødt fikk inn i honorarer, ender opp hos partnerne.

Schjødt-sjef: Managing Partner i Schjødt, Dag Sigvart Kaada, vil ikke at hans advokater skal bruke tid på unødvendig byråkrati. Slikt blir det penger i kassen av. Foto: Finansavisen
Schjødt-sjef: Managing Partner i Schjødt, Dag Sigvart Kaada, vil ikke at hans advokater skal bruke tid på unødvendig byråkrati. Slikt blir det penger i kassen av. Foto: Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Wikborg Rein topper fortsatt listen over de største og mest innbringende advokatselskapene i Norge, men Schjødt er landets mest lønnsomme, skriver Finansavisen lørdag.

I fjor honorerte de ifølge avisen klientene sine for 729 millioner kroner, noe som er 11 millioner mer enn året før.

Når alle regninger og lønn til administrativt ansatte, advokater og fullmektiger var betalt, satt selskapet igjen med 503 millioner kroner. Det gir en margin på 69 prosent.

Også straffesaker - Vi forsøker å legge til rette for at våre advokater får bruke så mye av tiden som mulig på klientrettet arbeid og kutter ned på alt unødvendig byråkrati, sier managing partner i Schjødt, Dag Sigvart Kaada, til avisen.

Selskapet har i overkant av 60 partnere, men bare 47 er med i overskuddsdelingen som i snitt var på 10,7 millioner i fjor. De øvrige partnerne utenfor fordi de kan ha nådd aldersgrensen på 63 år eller er i en situasjon som krever større fleksibilitet.

I motsetning til en del andre forretningsadvokatselskaper tilbyr Schjødt også bistand i straffesaker. Nylig fikk tre av selskapets advokater løslatt Vimpelcoms tidligere toppsjef Jo Lunder fra varetekt etter at han ble pågrepet og siktet for grov korrupsjon av Økokrim.

- Vi bygger på en uredd tradisjon og tar også på oss saker som et vanlig forretningsjuridisk firma kanskje ville styrt klar av. Det kan være saker som er kontroversielle i advokatmiljøet eller som ligger på siden av det rent forretningsmessige, sier Kaada til avisen.

Oljekrisen I 2015 kom mye av inntektene fra bistand innen restruktureringer, lisenstransaksjoner og arbeidsrett, mens aktiviteten helt klart var lavere innen områder som oljeservice.

I tillegg ga selskapet en del bistand rundt eiendomstransaksjoner.

- I fjor var vi med på eiendomstransaksjoner med samlet transaksjonsverdi på rundt 60 milliarder, sier Kaada til Finansavisen.

Flere nyheter: Årslønn: 10 millioner kroner
Bilgiganten saksøker felgimportør for millioner
Arne Blystad krever 50 mill. av Songa Offshore - for et navn!