Her kan Anne ha møtt drapsmannen

Anne Slåtten kan ha løpt tilbake mot åstedet etter å ha møtt drapsmannen i denne busslomma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FØRDE (Dagbladet): Til tross for gjentatte oppfordringer den siste uka har kvinnen som ble observert ved ei busslomme 40- 50 meter fra åstedet, ikke meldt seg for politiet. Dagbladet er kjent med at etterforskerne nå tror at kvinnen kan ha vært Slåtten.

Passer til beskrivelsen

En av politiets teorier er at Anne kan møtt drapsmannen sin på et sted nærmere sentrum enn der hun seinere ble funnet drept.

Kriminalteknikerne fant sykepleierstudentens håndveske to til tre meter fra selve drapsstedet. Dette skal styrke teorien om at Anne kom løpende tilbake.

Vitneobservasjoner gjør at politiet mener kvinnen i busslomma er i alderen 20 til 30 år og ca. 170- 180 cm høy. Denne beskrivelsen kan passe på Anne Slåtten. Kvinnen som er etterlyst, skal ha hatt mørk bukse, noe som taler mot at det kan ha vært 22-åringen. Likevel kan dårlige værforhold ha gjort det vanskelig å se nøyaktig, og politiet må ta hensyn til at vitnene kan slite med hukommelsen.

- Vi kan på nåværende stadium ikke utelukke at denne kvinnen var Anne Slåtten, sier lensmann i Førde, Kjell Fonn.

- Synes du det er påfallende at kvinnen ikke har meldt seg enda?

- Det begynner å bli lenge siden vi ba folk ta kontakt, men det kan ha naturlige årsaker, sier han.

På Annes rute

Busslomma der kvinnen er sett, ligger langs det som ville vært Annes rute på vei til jobb. Politiet har tidligere slått fast at Anne ble drept på samme sted som hun ble funnet. Dersom den aktuelle observasjonen er 22-åringen, må noe ha fått henne til å snu. Hun kan møtt drapsmannen her, og deretter sprunget eller gått tilbake samme vei som hun kom.

Åstedet er relativt skjermet for innsyn, mens busslomma like ved parkeringsplassen til Førdehuset ligger i et mye mer åpent område.

Dersom drapsmannen har kommet Anne i møte, blir puslespillet med å kartlegge bevegelsene i Førde sentrum natta før drapet enda viktigere.

Mystisk colaflaske

I går kveld var politiet heller ikke komme nærmere svaret på hvem som kastet colaflaska som ble funnet like ved Anne Slåtten.

- Jeg ønsker ikke å kommentere hvilke analyser vi har gjort av denne, men vi er fortsatt svært interessert i å komme i kontakt med vedkommende som har kastet den fra seg, sier Fonn.

Dagbladet får bekreftet at colaflaska ble funnet i umiddelbar nærhet av avdøde.

MØTTE DRAPSMANNEN? Anne Slåtten kan ha møtt drapsmannen i denne busslomma, og deretter av en eller annen grunn sprunget tilbake samme vei som hun kom. I bakgrunnen ligger åstedet for drapet.