Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her kan Bill Clinton ha brutt valgloven

Besøkte valglokale.

VALGKAMP: Tidligere president Bill Clinton driver valgkamp for sin kone Hillary i Massachusets. Her er han på det omstridte besøket til et valglokale i byen West Roxbury. Foto: Shira Schoenberg/ The Republican of Springfield, Mass
VALGKAMP: Tidligere president Bill Clinton driver valgkamp for sin kone Hillary i Massachusets. Her er han på det omstridte besøket til et valglokale i byen West Roxbury. Foto: Shira Schoenberg/ The Republican of Springfield, Mass Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Bill Clinton drev valgkamp for sin kone i Massachusets i går kan han ha gjort noe som innebærer et brudd på valglovene i staten. Eller drev han valgkamp da han dukket opp i et valglokale og hilset velgere og de frivillige som jobbet der? Det er det sentrale spørsmålet.

For i følge de strenge valglovene i Massachusets er det valgkampfri sone 46 meter (150 fot) rundt et valglokale.

Bill Clinton kom i følge MassLive til Holy Name Church gymnasium i byen West Roxbury i en stor SUV. Han vinket til folkemengden, poserte for bilder og kysset en gammel dame på hodet.

VINKET OG SMILTE: Bill på skolen Holy Name Church i byen West Roxbury. Foto: Daniel A. Guzman / Twitter
VINKET OG SMILTE: Bill på skolen Holy Name Church i byen West Roxbury. Foto: Daniel A. Guzman / Twitter Vis mer

I løpet av 45 minutter i valglokalet håndhilste han og gjentok igjen og igjen: «Hei hvordan har du det» og «så godt å se deg».
Han signerte til og med en Hillary Clinton-plakat og rakk å hilse på en dame som sa hun var 104 år gammel.

På kanten Den tidligere presidenten skjønte nok at han gjorde noe på grensen av loven, for da en dame ville ta et bilde sammen med ham inne i valglokalet sa han:

- Så lenge vi ikke bryter noen valglover.

Clinton kom til valglokalet sammen med Bostons borgermester Marty Walsh.

STILTE OPP: Tidligere president Bill Clinton stiller opp på bilder inne i valglokalet. Foto: Shira Schoenberg/ The Republican of Springfield, Mass
STILTE OPP: Tidligere president Bill Clinton stiller opp på bilder inne i valglokalet. Foto: Shira Schoenberg/ The Republican of Springfield, Mass Vis mer

- De drev ikke valgkamp inne i valglokalet, sier Bonnie McGilpin, en talsmann for borgermesteren til Boston.com.

Fikk påminnelse Men det er det ikke umiddelbar enighet om.

- Han er en velkjent person og han er ektemannen til en en av kandidatene. De burde besvare spørsmålet, sier Brian McNiff, som er talsmannen for statens rådmann William Galvin. Han har ansvaret for gjennomføringen av valget i staten.

Rådmannen mente opptredenen var så spesiell at han ringte til Bill Clintons rådgivere for å minne om reglene.

- Han kan gå inn, men han kan ikke oppsøke velgere. Vi tok en forholdsregel og fortalte dem dette siden det ikke er helt vanlig at presidenter gjør slikt, sier Galvin til New York Times.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media