Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her kan de stikke 500 armer om dagen

Torsdag åpner bydel Gamle Oslo for vaksinering av de første risikogruppene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Vaksinen mot svineinfluensa er allerede på vei ut til flere av bydelene i Oslo. På det gamle ligningskontoret på Tøyensenteret er Bydel Gamle Oslo snart klare til å ta imot de første som skal få vaksinen - gravide etter 3. svangerskapsmåned.

Flere andre bydeler starter også opp vaksinetilbudet torsdag denne uka, etter at vaksinen kom noe tidligere enn forventet.

Hvis man er blant de første som kan få vaksinen, blir man bedt om å fylle ut et skjema der man skriver hva slags risikogruppe man hører til i. Etterpå blir man registrert, før man før vaksinen.

Kapasitet til 3000 i uka
- Vi aner jo ikke hvor mange som kommer til oss, om det blir stort trykk, eller om det kommer få personer, sier enhetsleder Ann-Louise Gustavsson i bydel Gamle Oslo.

Vaksinesenteret har kapasitet til å betjene rundt 3000 personer i uka, sier bydelsoverlege Trude Arnesen. Dermed kan de vente at 500 får et stikk i armen hver dag.

40 personer fikk mandag opplæring i hvordan de skal arbeide på senteret. 

Flere av bydelene i Oslo oppretter egne sentre for vaksinering, i tillegg til tilbudene fra fastlegene.

Går til bydelene
Over 90 prosent av vaksinedosene som kommer til Oslo, går direkte til bydelene og fastlegene der. Det er bydelene som administrerer vaksineringen.

- Det beste folk kan gjøre nå, er å følge med på bydelenes nettsider. I løpet av de første dagene kommer det mer informasjon, sier smittevernoverlege i Oslo kommune, Tore W. Steen.

Det er stor pågang på informasjonstelefonene fra folk som lurer på når de kan vaksineres. Smittevernoverlegen oppfordrer alle til å vente på sin tur i køen.

- Det er viktig at de som ikke er i risikogrupper, tar det med ro. Det vil ikke forbause meg om det blir stor pågang, og det er ønskelig at folk i risikogruppene blir vaksinert så fort som mulig, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media