- Her kan dere ikke drepe kvinner

Canadisk småby belærer innvandrere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I den canadiske småbyen Herouxville i Quebec forbereder de seg på innvandring. På sin hjemmeside har bystyret lagt ut en liste over hva de nyinnflyttede ikke kan gjøre i byen.

«Det livet de forlot ved å reise fra sitt hjemland kan ikke gjenopptas her», står det i erklæringen. Videre forklarer den at kvinner i Herouxville kan kjøre bil, danse, signere sjekker, kle seg som de vil, jobbe og har stemmerett.


«Vi anser det derfor som helt utenfor våre normer å drepe kvinner ved offentlig steining, brenne dem levende, svi dem med syre, bedrive omskjæring osv», heter det videre.

Herouxville, som har 1 300 innbyggere, ligger rundt 16 mil nordøst for Montreal. Det har i lengre tid pågått en debatt rundt integrering i regionen, og tidligere denne måneden viste en meningsmåling at hele 59 prosent av Quebecs innbyggere innrømmer å ha rasistiske holdninger.

Likevel insisterer ett av bystyremedlemmene på at det ikke ligger rasisme bak erklæringen.

- Vi inviterer folk med all slags nasjonaliteter, språk og seksuelle legninger til å bo hos oss, men vi vil at de skal vite hvordan vi lever før de kommer, sier Andre Droin ifølge Reuters.

Salam Elmenyawi, leder for Det muslimske råd i Montreal, mener erklæringen er et gufs fra fortida.

- Jeg ble sjokkert og såret av å se at et offentlig dokument inneholder så misforståtte stereotyper og slik en uvitenhet rundt Islam, sier han.

VELKOMSTHILSEN: Bystyret ønsker alle innvandrere velkommen, såfremt de ikke brenner kvinner. For sikkerhets skyld la de ut en oversikt over canadiske verdier på nettstedet sitt.