Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sommer og sol?

Her kan det bli 20 grader til helga

Det blir høyere temperaturer over hele landet framover. Østlandet og Sørlandet får det varmest.

SOL: Befinner du deg på Østlandet eller Sørlandet til helga er du blant dem som kan nyte livet ute i sola. Foto: Vidar Ruud /NTB Scanpix
SOL: Befinner du deg på Østlandet eller Sørlandet til helga er du blant dem som kan nyte livet ute i sola. Foto: Vidar Ruud /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Generelt ser det ut til at det kommer varmluft fra sør. Mange steder kan det bli opp til 20 grader, men det kan likevel bli skyet og regnbyger, blant annet på Nordvestlandet, sier Justyna Wodziczko, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Hun spår finere temperaturer over hele landet.

- Østlandet blir værvinneren. Det blir ganske vårlig fra torsdag til og med helga. Sørlandet og Østlandet kan få litt vind, men det kommer ikke til å bli nedbør, sier hun.

Ifølge Wodziczko vil det i Oslo være mer kjølig i begynnelsen av uka, men fra onsdag og nærmere helga vil gradene stige. Det kan bli skyer og tåke, men samtidig være mildt og vårlig, ifølge meteorologen.

- Temperaturene vil generelt ligge over 15 grader. Fra onsdag og utover kan det bli 20 grader, men dette er avhengig av vind, sier hun.

Milde temperaturer

Temperaturene blir også behagelige på Sørlandet. Eksempelvis i Kristiansand vil temperaturene øke til mellom 14 og 15 grader fra onsdag, men synke igjen til rundt 12 grader på søndag.

Det blir også mildere på Vestlandet og i Midt-Norge, selv om det forventes nedbør.

- Nord-Norge, Vestlandet og Midt-Norge vil få en del nedbør. I Finnmark vil det bli sludd og kanskje litt snø, sier Wodziczko.

UTEPILS TIL BLODPRIS: Så snart solen titter frem, er det flere steder som åpner for uteservering av mat og drikke. Den norske ølen er kjent for å være dyr i internasjonal sammenheng, men hvor mye er vi egentlig villige til å betale for en kald øl når det frister som mest? Video: Ørjan Ryland Vis mer

I Bergen vil temperaturene ligge på rundt 13–14 grader til og med tirsdag, men synke til mellom 9 og 11 grader fra torsdag og gjennom helga.

I Trondheim vil temperaturene holde seg fra 12–14 grader fram til onsdag. Torsdag kan Trondheim få mellom 18 og 19 grader, men temperaturene vil mest sannsynlig synke igjen til mellom 7–8 grader mot helga.

Lavere temperaturer i nord

- Generelt bør de som bor i nord nyte været mandag og tirsdag, råder meteorologen.

Lenger nordover vil nemlig temperaturene være lavere.

- I Bodø vil temperaturene ligge på mellom 10–11 grader til og med torsdag. Fredag og lørdag vil temperaturene synke til 6–7 grader. Søndag blir det rundt 5 grader og regn, sier Wodziczko.

I Tromsø vil temperaturene ligge på mellom 6–7 grader til og med fredag.

- Onsdag blir det regn. Temperaturene kan synke til 3–4 grader lørdag og søndag.

I Kirkenes vil temperaturene ligge på mellom 4 til 6 grader, men vil synke fra onsdag til under null grader og ned til minus 4 grader i helga.

Tåke kan påvirke flytrafikken

Også meteorolog Roar Inge Hansen ved StormGeo sier at varm luft kommer nordover.

- Det kan bli tåke på Østlandet og Sørlandet som kan påvirke flytrafikken for dem som skal ut og reise. Tåka kan også komme til å bevege seg mot Bergen. Denne vil vare helt fram til fredag, sier han til Dagbladet.

- Det vil bli strålende sol lørdag og søndag i Sør-Norge og på Østlandet. På fjellet kan det komme nordvestlig kuling tidlig lørdag, sier han.

Hansen er mer forsiktig med å spå sommerlige temperaturer opp til 20 grader, men mener temperaturene på Østlandet og Sørlandet kan stige opp til 15 grader.

- Det kan bli mellom 10–15 grader i helga på Østlandet og Sørlandet, sier han.

- På Vestlandet kan det bli en bra helg, men det kan komme regnbyger lørdag. På søndag ventes et lavtrykk. Det blir også kjøligere og nærmere 10 grader i Bergen, sier han.

Ifølge Hansen kan det også komme snø i fjellområdene i helga, blant annet i Møre og Romsdal og i Dovrefjell.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!