Været i sommer:

Her kan det bli snø

Det er lite som skal minne om sommeridyll nord i landet denne uka. Kald luft og mye nedbør kan også bety snø flere steder.

PORSANGER: Bilde fra en liten landsby ved fjorden i Porsanger. Foto: Shutterstock / NTB
PORSANGER: Bilde fra en liten landsby ved fjorden i Porsanger. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det er venta kalde dager med en del nedbør nord i landet. Det forteller vakthavende meteorolog Siri Wiberg til Dagbladet.

- Det er en kaldluftkjerne, eller et kaldt lavtrykk, som vil sneie innom Nord-Norge denne uka. Kanskje spesielt i Finnmark, sier Wiberg.

Det var iFinnmark som først omtalte saken.

Sannsynlig med snø

Wiberg forklarer at det er kjølig luft fra nordvest som er årsaken til temperaturfallet. Sammen med en del nedbør betyr det muligens nedbør i form av snø. Flere steder i området er det meldt om ensifra temperaturer.

- Det er ikke det beste sommerværet i vente for Nord-Norge. Det kan komme snø på 800-1000 meters høyde, forteller Wiberg.

Håvard Thorset, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge anser det som «veldig sannsynlig» at det kommer snø på høyder over 1000 meter. Det fortalte han til iFinnmark.

Minusgrader og nedbør

Den kaldeste lufta ser ut til å være i første del av uka. Aller kaldest skal det bli i Finnmark. Det er venta mye nedbør nord i Nordland og sør i Troms. Mest nedbør er det meldt siste halvdel av onsdag.

Ifølge Yr meldes det blant annet minusgrader og nedbør på 1.024 meter høye Vuorji, som ligger i Porsanger og Karasjok.

Det er ikke bare i nord det er kaldt. Meteorologisk institutt meldte på Twitter at det ble målt -1,8 grader i Hovden i Agder mandag morgen.

Håp om sommervær

Mot midten av uka vil den kalde lufta slippe taket, og det er håp om høyere temperaturer i nord i slutten av uka. Resten av landet ser ikke ut til å bli preget av det kalde vindfeltet som beveger seg over nordlige deler av landet.

- Selv om det også er en annen type luft øst i landet denne uka, enn forrige uke, så er det ikke samme luft som i nord. Akkurat nå ligger temperaturen mellom 20 og 25 grader på østlandet, men også her skal det bli varmere utover uka, forteller Wiberg.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer