Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her kan det komme en halvmeter snø denne uka

Store deler av Sør-Norge kan vente seg snø.

SNØ: Kristiansandere må nok finne frem spadene denne uken. Det er ventet en god del snø. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix.
SNØ: Kristiansandere må nok finne frem spadene denne uken. Det er ventet en god del snø. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Snøen har ikke akkurat lavet ned over Norge så langt i vinter, men nå ser det ut til at i alle fall deler av landet kan få bedret ake- og skiføret betraktelig.

- Det er alltid vanskelig å estimere snømengder, men fra nå og ut uka kan det komme en halvmeter snø i sør, sier vakthavende meteorolog, Frode Håvik Korneliussen til Dagbladet.

Snø i hele sør
Det er Agder-fylkene som får mest snø, og de største mengdene vil etter alle solemerker komme på søndag.

Kyststrøkene i Agder og Telemark har hatt litt lett snødryss også tirsdag. Dette vil vedvare onsdag, før det øker igjen på torsdag.

FRA RUSSLAND: Det er kald luft fra Russland som er skyld i de lave temperaturene Norge opplever denne uka. Foto: Earth Nullschool
FRA RUSSLAND: Det er kald luft fra Russland som er skyld i de lave temperaturene Norge opplever denne uka. Foto: Earth Nullschool Vis mer

Også Østlandet kan vente seg mer snø fra sent torsdag.

- Mot helga begynner prognosene å sprike litt, men det er muligheter for snø på lørdag og det blir snø på søndag, sier Korneliussen.

Han anslår videre at det vil komme mellom fem og 15 centimeter snø rundt Oslo på søndag, noe mindre litt lenger nord, mens det på Sørlandet kan komme litt mer.

- Nå får vi vel litt skikkelig vinter, og det er det vel en del som har ventet på, sier Korneliussen.

Blir kaldt
Samtidig er det ytterligere en god nyhet for alle snøfrelste, nemlig at det skal holde seg kaldt over en lengre periode. Dermed blir snøen som kommer liggende.

Korneliussen utelukker ikke at minusgradene vil krype ned under 10 minus i Oslo-området. Synes du det høres kaldt ut, er det langt verre for dem som bor i Finmark.

- På Finnmarksvidda kan det bli ned mot 40 minusgrader, sier meteorologen.

Kaldt Der kulda holder landet i et jerngrep denne uka, er det ventet at det skal bli noe mildere allerede i neste uke. Noe vårvær er det derimot ikke snakk om.

I all hovedsak er det allerede de som har de tjukkeste ullgenserne i skapet som får den verste kulda. Statsmeteorolog Ingrid Bentsen sier det blir kaldt på de plassene som er vant til å ha det kaldt i indre strøk.

- Det blir fortsatt kaldt selv om temperaturen går opp noe i helga og i starten av neste uke. Denne uka ser ut til å bli den kaldeste, sier Bentsen.

- Men vi får beholde vinteren litt til.

Søndag var det vårlige forhold på Svalbard, men også her har mer ordinære forhold blitt gjenopprettet. De neste dagene vil kvikksølvet ligge i underkant av ti minusgrader.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media