Her kan drapsgåten løses

Politiet tror svaret på drapsgåten i Kongsvinger ligger i denne stua på 31 kvadratmeter. Venner av offeret har avgitt finger- og fotavtrykk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONGSVINGER (Dagbladet): Millimeter for millimeter saumfarer kriminalteknikerne stua til drapsofferet Cathrine Halvorsen (34).

Etterforskerne tror mannen som overfalt og drepte den handikappede kvinnen, har lagt igjen biologiske spor som kan knytte ham til ugjerningen.

Håper på DNA-spor

Bildene Dagbladet trykker i dag, viser kriminalteknikere fra Kripos og Hedmark politidistrikt mens de undersøker inventaret i stua og verandadøra i leiligheten til 34-åringen. Cathrine ble drept i stua.

Politiet i Hedmark har allerede sendt en rekke tekniske spor til analyse ved Kripos-laboratoriet i Oslo. De første svarene kan etterforskerne få i løpet av få dager. Politiet håper de sitter igjen med en fullkommen DNA-profil fra drapsmannen.

Tar fot- og fingeravtrykk

- Vi håper å finne tekniske spor som kan koble en gjerningsmann til stedet. Vi kan få en raskere avklaring dersom dette er tilfelle, sier politiadvokat Rolf Thoresen ved Hedmark politidistrikt.

Venner av Cathrine var i går på politihuset for å avgi finger- og fotavtrykk. Politiet vil sammenlikne vennenes avtrykk med avtrykk de finner i leiligheten. Slik kan de metodisk sjekke personer ut av saken.

Politiets hovedteori

Drapsetterforskerne understreker at de så langt ikke har funnet et motiv for drapet.

Men som Dagbladet skrev i går, jobber politiet ut fra en hovedteori om at Cathrine kjente drapsmannen.

Truslene mot 34-åringen, som Dagbladet tidligere har omtalt, er helt sentrale i etterforskningen.

Politiet har mottatt flere tips som går på navngitte personer. Cathrine ble truet på livet av en person i sin bekjentskapskrets. Hun har overfor venner forklart at hun var redd denne mannen.

En av offerets beste venninner, Inger, sier hun oppfattet drapstrusselen som høyst reell, selv om hun er usikker på hvor mye som kan tilskrives ren affekt:

- Jeg er jo bare en annenhåndskilde, siden jeg baserer meg på hva Cathrine selv har fortalt. Men jeg har ingen grunn til å tro at hun ville lyve om noe sånt, sier hun.

En mystisk samtale

Siste sikre livstegn fra Cathrine er klokka 22.30 forrige tirsdag. Da fikk hun inn en samtale på sin mobiltelefon. Utskrifter fra Telenor viser at personen ringte fra et ukjent nummer. Samtalen varte i flere minutter.

Seint i går kveld hadde politiet ikke oppsporet hvilken person det var som ringte.

- Ut fra rådataene vi har fått, kan vi ikke si hvem som ringte. Vi håper videre undersøkelser av samtalen kan gi oss svar. Det kan hende vi allerede har snakket med denne personen, sier politiadvokat Thoresen.

Den mystiske telefonsamtalen er foreløpig ett av flere ubesvarte spørsmål, men politiet er optimistiske.

- Målet vårt er en snarlig løsning av saken, understreker politiadvokaten.