Her kan du få en bolig for under 600 kroner

For å overleve må store deler av bilens døende hovedstad Detroit jevnes med jorda.

EN DØD BY: Store deler av Detroit fremstår i dag som en spøkelsesby. Boligblokker, eneboliger og skyskrapere står tomme. I gatene er det ikke folk å se. Inntil nylig var det barnelatter å høre i bygningen bakenfor det fraflyttede huset på bildet, inntil skolen ble stengt for å spare penger. Foto: AP Photo
EN DØD BY: Store deler av Detroit fremstår i dag som en spøkelsesby. Boligblokker, eneboliger og skyskrapere står tomme. I gatene er det ikke folk å se. Inntil nylig var det barnelatter å høre i bygningen bakenfor det fraflyttede huset på bildet, inntil skolen ble stengt for å spare penger. Foto: AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tenk hva som vil skje om du plutselig blir fratatt skoler, brannvesen, helsetilbud, politi, renovasjon - og alle andre nødvendigheter i et sivilisert samfunn.

Det er virkeligheten som nå rammer deler av Detroits slunkne befolkning.

I et desparat forsøk på å redde byen fra undergang, foreslår byrådet å legge ned 1/3 av byen og jevne den med jorda melder The Guardian.

Det er i grell kontrast til byens velstand og framgang for 50 år siden, da byen hadde to millioner innbyggere og dyre biler sto i tettpakkede køer.

Boligpris: 590 kr I dag bor det under halvparten så mange mennesker i Detroit. I enkelte områder bor det knapt et menneske. En bolig kan du få kjøpt for 100 dollar, 590 kroner.

Hvert femte hus står forlatt.

Finanskrisen og bilindustriens fall har forsterket byens kollaps de senere år. Byens myndigheter råder over et budsjett hvor tallene lyser blodrødt. Detroit er på randen av konkurs.  Fjerner bydeler Byens ordfører Dave Bing ser bare en løsning, å kutte byens størrelse. På den måten håper han å presse folk til å flytte til kjerneområder hvor det bor mange nok til å opprettholde et visst servicetilbud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer