POKÉPIZZA: Pizzaen bestående av skinke, fetaost, oliven, artisjokk, tomatsaus og ost har blitt populær. Foto: Privat
POKÉPIZZA: Pizzaen bestående av skinke, fetaost, oliven, artisjokk, tomatsaus og ost har blitt populær. Foto: PrivatVis mer

Her kan du kjøpe Pokémon-pizza

For å bestille pizzaen «Pokéball» må du til Mama Rosa i Karlstad. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ikke bare i den virtuelle verden at Pokémon tar av. Tar du turen til Karlstad i Sverige kan du til og med bestille Pokémon-pizza, en pizza som ser akkurat ut som en Pokéball, skriver SVT.

KARLSTAD: Opphavsmannen bak pizzaen som nettopp har fått navnet «Pokéball», er pizzabakeren og sjef på pizzeriaen Mama Rosa i Karlstad Cahid Dogan. Foto: Privat
KARLSTAD: Opphavsmannen bak pizzaen som nettopp har fått navnet «Pokéball», er pizzabakeren og sjef på pizzeriaen Mama Rosa i Karlstad Cahid Dogan. Foto: Privat Vis mer

Opphavsmannen bak pizzaen, som har fått navnet «Pokéball», er pizzabakeren og sjef på pizzeriaen Mama Rosa i Karlstad Cahid Dogan.

Dogan kom på ideen om å lage en rød og hvit pizza, da han så noen barn som sprang utenfor restauranten hans på leting etter Pokémoner.

- Smaker bra

- Nå er spillet stort, så i pizzeriaen kom det inn noen små barn som spilte spillet. Jeg spurte dem om hva de gjorde, fordi det så ut som de filmet i restauranten. Men da viste det seg at vi hadde noen pokémoner inne i pizzerian. Så lagde vi Pokémon-pizzaen, sier Dogan til Dagbladet.

Pizzaen bestående av skinke, fetaost, oliven, tomatsaus og ost har blitt populær, kan Dogan fortelle. Og han forsikrer om at den smaker bra.

Lanserte pizzaen i går

- Vi satte opp skilt med den nye pizzaen i går. Mange har allerede bestilt, og mange vil ta bilde av den, sier pizzabakeren, som planlegger å fortsette å lage nye pizzaer basert på hva som er trendy.

I dag har svenske medier kastet seg over den spesielle pizzaen og Dogans telefon har ikke stått stille.

- Det har vært overraskende mange telefoner. Pokémon er et veldig populært spill nå for tiden. Mange spilte det på nittitalet, har vokst opp med tegnefilmen, Pokémon-kort, og Gameboy-spill, sier han og forsikrer om at pizzeriaen også er flinke til å lage vanlige pizzaer.