Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her kan du lese FBI-dokumentene om drapet på Tupac og Biggie

FBI frigør rapporter om drapene på Tupac og Notorious B.I.G.

FBI-DOKUMENTER: Nå har FBI frigjort over 350 sider fra drapsetterforskningen etter at Notorious B.I.G ble skutt. Rapportene fra den 18 måneder lange etterforskning av drapet ble frigitt torsdag, etter at det ble bedt om offentlig innsyn.
FBI-DOKUMENTER: Nå har FBI frigjort over 350 sider fra drapsetterforskningen etter at Notorious B.I.G ble skutt. Rapportene fra den 18 måneder lange etterforskning av drapet ble frigitt torsdag, etter at det ble bedt om offentlig innsyn. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Drapene på artistene Tupac Amaru Shakur og Christopher Wallace (bedre kjent som Notorious B.I.G eller Biggie) sjokkerte hip hop-verden på 90-tallet og ga god vekstgrunn for konspirasjonsteorier og rykter. Fortsatt den dag i dag er drapsaken uløst.

Nå har FBI frigjort over 350 sider fra drapsetterforskningen etter at Notorious B.I.G ble skutt. Rapportene fra den 18 måneder lange etterforskning av drapet ble frigitt torsdag, etter at det ble bedt om offentlig innsyn (Freedom of Information Act request red.anm.) Det skriver blant andre The Washington Post og danske Politiken.

Her kan du lese de frigitte dokumentene!

Astma og sikker sex Dokumentene viser ikke så mye nytt, ifølge The Washington Post, men den gjengir det som avisen velger å kalle for «juicy tidbits for fans». Blant annet kommer det fram at Biggie brukte astma-inhalator og at han trodde på «sikker sex».

Rapportene viser også at politiet undersøkte om det var en sammenheng mellom drapene på de to musikkstjernene. 30. november 1994 ble Tupac skutt i Quad-studios i New York, og han mistenkte rapperen The Notorious B.I.G. og hans manager Puff Daddy for å stå bak. Dette førte til Westcoast/Eastcoast-feiden, som til slutt endte med både Tupacs og Biggies død. Dagen han ble skutt, var én dag før dommen i rettssaken om en påstått voldtekt skulle finne sted, står det på Wikipedia.

Shakur ble senere forsøkt drept 7. september 1996 etter å ha sett Mike Tyson bokse. Shakur døde på et sykehus i Las Vegas den 13. September 1996 av skadene han pådro seg etter å ha blitt skutt av gjerningsmenn i en forbipasserende bil (hvit Cadillac)

Etterforsket politimann Rapporten avslører også at FBI fikk inn flere tips som knytter en politibetjent i Los Angeles til drapene. Man fant kuler av samme typen som Biggie ble skutt med hjemme hos mannen. Kulene er så atypiske at de selges kun to steder i USA. Betjenten ble aldri dømt og ble senere dømt for et bankran.
 
Men den største nyheten mener The Washington Post er FBIs nye praksis. 1. april lanserte FBI en ny tjeneste som heter «The Vault» og som er et eget online søkeprogram for frigitte dokumenter. Mer enn 2000 søkbare dokumenter kan leses på siden.

OGSÅ DREPT: I 1997 ble Christopher Wallace (bedre kjent som Notorious B.I.G eller Biggie) skutt og drept i Los Angeles, hvor han hadde deltatt på en fest i regi av VIBE Magazine. Da bilen hans stoppet ved et stopp-skilt, kjørte en annen bil opp på siden og åpnet ild. Han ble truffet av seks skudd og døde nesten umiddelbart. Drapet er ikke oppklart. Foto: SCANPIX/REUTERS
OGSÅ DREPT: I 1997 ble Christopher Wallace (bedre kjent som Notorious B.I.G eller Biggie) skutt og drept i Los Angeles, hvor han hadde deltatt på en fest i regi av VIBE Magazine. Da bilen hans stoppet ved et stopp-skilt, kjørte en annen bil opp på siden og åpnet ild. Han ble truffet av seks skudd og døde nesten umiddelbart. Drapet er ikke oppklart. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media