Her kan du møte Clinton

Har du ikke billett til Clinton-foredraget, kan du likevel få et glimt av ham under hans Oslo-besøk i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til å holde foredrag i Oslo Konserthus skal Clinton møte statsminister Jens Stoltenberg og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik.

Det første møtet finner sted i regjeringens representasjonsbolig i Parkveien.

Clinton ankommer med sitt følge klokka 11.45, og blir møtt av Stoltenberg. Etter lunsjen med statsministeren bærer det av gårde til Stortinget. Det skjer klokka 13.15, og da kan du også få et glimt av Clinton.

Clinton har aldri før besøkt Stortinget. Bondeviks samtale med Clinton vil først og fremst dreie seg om internasjonale spørsmål: Fredsprosessen i Midtøsten og situasjonen i Burma er to av emnene. Om Clinton får tid, vil han ta seg en snartur rundt på Stortinget, trolig inn i selve stortingssalen og i Vandrehallen. Vil du se Clinton, må du dermed entre Løvebakken klokka 13.30.

Klokka 14.20 ankommer Clinton Oslo Konserthus. Han møter arrangørene av Dinamo-konferansen utenfor huset, og her er det lagt opp til at publikum skal få ta bilder av ekspresidenten.

- Det forundrer meg ikke om han også hilser på dem som møter opp. Han pleier det, sier Terje Svabø i Dinamo.

Det hele er etter planen over klokka 16.15. Da kan du se Clinton på vei ut av Konserthuset. Hans øvrige program er uklart. Overnatter han ikke på et av byens hoteller, flyr han til Stockholm hvor han holder foredrag i morgen.