Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her kan du se hvor mye nett-gigantene tjener hvert eneste sekund

Klikkene våre gir store penger i kassa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er forbløffende hvor mye penger som havner i lommene på dagens teknologigiganter, skriver Business Insider.

Finansavisa trekker fram Apple som et eksempel.

På bare sju minutter hanker teknologigiganten inn svimlende to millioner dollar, eller mer enn 17,7 millioner norske kroner, i inntekter. På de samme små minuttene, kan Apple notere en profitt på 500 000 dollar eller rundt 4,4 millioner norske kroner.

Visual Capitalist skriver at nær 225 000 gigabyte med data blir overført på internett i løpet av bare ti sekunder. Dette inkluderer 500 000 innlegg på Facebook, 57 000 meldinger på Twitter og 46 000 googlesøk.

Vises i infografikk Klikkene hver og en av oss gjør, er så mange i tallet at det utgjør store inntekter og profitt for internettgigantene.

Firmaet PennyStocks har laget en infografikk som viser hvor mye teknologigiganter som Apple, Google, Netflix, Facebook og Microsoft tjener hvert sekund. Grafikken skal vise hvor mye penger som går selskapenes vei sekund for sekund, i virkelig tid.

Du kan se grafikken i boksen til høyre i denne artikkelen.

Apple er det desidert største selskapet hva gjelder inntjening og profitt, men USA Today gjør det klart i en fersk børskommentar at investores synes å ha stor tro på at Microsoft for alvor vil utfordre i åra som kommer.

Raser på børsen Kommentatoren trekker fram at Apple mer verdifullt enn Microsoft, har større finansiell kraft og at selskapet har vokst raskere.

Samtidig viser det seg at Microsoft herjer med Apple i aksjemarkedet.

- For investorer er det siste året historie. Det er framtida som gjelder, skriver Matt Krantz i USA Today.

Han påpeker at Microsoft-aksjen har styrket seg med formidable 26,5 prosent de siste tolv månedene, samtidig som Apple har gått ned med 18,4 prosent.

- Investerer i framtida Tallenes tale har fått flere investorer til å undre etter at fjerdekvartalstallene for 2015 ble sluppet. Der framgår det at Apple har en forjeneste som er fem ganger høyere enn det Microsoft har.

Inntjeningen til Apple vokste også med 27 prosent i 2015, mens Microsoft bare økte sin inntjening med 1,5 prosent.

Matt Krantz påpeker at aksjeprisen for stor del baserer seg på hva investorene tror vil skje i framtida. Og det er her Microsoft har sin store styrke, hevder kommentatoren.

For mens Apple fortsetter med å melke smarttelefonmarkedet, investerer Microsoft i det som antas å bli det neste store vekstområdet - nemlig nettskyen.


Click above to view the full version [h/t Penny Stocks].