Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her kan du se Maud Angelica

Maud Angelica har vært godt skjermet siden fødselen. I morgen har du muligheten til å se prinsessebarnet med egne øyne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behns førstefødte døpes i Slottskapellet i Oslo i morgen. Det blir ingen direkte tv-overføring fra seremonien. Og siden kapellet bare tar 300 gjester, har du små sjanser til å få med deg selve dåpen, om du ikke er blant kongefamiliens personlig inviterte gjester.

40 gjester

Med litt flaks har du likevel flere muligheter i løpet av dagen til å ta den lille i øyesyn. Selve dåpen begynner klokka halv elleve. Gjestene er bedt om å komme rundt klokka ti, og Märtha Louise og Ari Behn vil sannsynligvis ankomme litt etter dette. Når seremonien i kirken er ferdig vil rundt 40 eksklusive gjester samles i kongeleiligheten for en privat lunsj. Så framt den lille er opplagt er det gode muligheter for at prinsessen og ektemannen vil komme ut og vise fram babyen under lunsjen.

Kortesje fra slottet

Ved firetida vil hele kongefamilien kjøre i en kortesje fra Slottet til Akershus slottskirke hvor de skal markere 100-årsdagen for kong Olavs fødsel. Kortesjen vil kjøre inn i borggården og stanse ved Knutstårnet. Her er det også en liten plass, hvor det er mulig for tittelystne å stå. Ifølge politiet i Oslo er publikum hjertelig velkomne, selv om plassen er begrenset. Etter markeringen samles 300 gjester til en lukket mottakelse i Christian 4. salen i Akershus slott.

Avslutter til sjøs

Er du ikke i Oslo denne dagen, har du likevel en mulighet til rojal nærkontakt. Ved sjutida forlater nemlig kongefamilien Akershus slott. Klokka åtte skal kong Harald legge ned blomster ved kong Olav-monumentet på Hankø. Han følges av både kone, barn og svigerbarn, men det spørs vel om barnebarnet er til stede her. Kongefamilien avslutter så dagen på kongeskipet Norge, hvor de vil kose seg med god mat og drikke sammen med hele resten av familien.