Corona

Her kan du snart drikke øl

… og i disse kommunene vil de åpne kranene ved serveringsstedene.

- VIKTIG OPPKLARING: Assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, kommer med en oppklaring om vaksineeffekten. Reporter: Frode Andresen: Video: Ivan Larsson Vis mer
Publisert

Dagen etter at regjeringen vedtok å oppheve de regionale ringtiltakene på Østlandet, er flere tidligere «ringkommuner» i full gang med å åpne for skjenking ved serveringssteder.

23. januar innførte regjeringen ekstra regionale tiltak for området rundt Nordre Follo, etter et utbrudd av den britiske mutasjonen av coronaviruset. 30. januar introduserte de et ringsystem for de rammede kommunene, og seinere fulgte et bokstavinndelt system med tiltaksnivå A, B, C og D.

Tiltakene medførte skjenkestopp i en lang rekke kommuner. 16. februar besluttet regjeringen å oppheve ringtiltakene for kommunene på Østlandet. Dermed blir det opp til de enkelte kommunene om de ønsker å videreføre skjenkestoppen gjennom lokale forskrifter – eller åpne kranene.

Her følger en liste over noen av de tidligere ringkommunene som allerede har vedtatt å oppheve skjenkestoppen, eller som har innstilt å oppheve skjenkestoppen.

Lillestrøm

Torsdag er det fritt fram for å ta seg en duggfrisk halvliter til maten i Lillestrøm kommune.

Onsdag morgen ble kommunedirektør Trine Wikstrøms innstilling enstemmig vedtatt av politikerne i kommunen, Romerikes Blad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer