Her kan en av fem innbyggerne ha omkommet

Brannvesenet maktesløse i Marysville i Australia.

KAN VÆRE HUNDRE DØDE: To personer søker gjennom ruinene av en utbrent bygning i Marysville i Australia 9.februar. Myndighetene frykter nå at en femdel av byens befolkning er døde i brannene som har herjet Australia siden helga. Foto: WILLIAM WEST/AFP/SCANPIX
KAN VÆRE HUNDRE DØDE: To personer søker gjennom ruinene av en utbrent bygning i Marysville i Australia 9.februar. Myndighetene frykter nå at en femdel av byens befolkning er døde i brannene som har herjet Australia siden helga. Foto: WILLIAM WEST/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Opp mot 100 mennesker, rundt en femdel av befolkningen i den lille byen Marysville, kan ha omkommet i de voldsomme brannene i Australia de siste månedene. Så langt er kun åtte regnet med i dødstallet, som nå er oppe i 181 etter at skogbrannene har herjet siden forrige uke, melder Sydney Morning Herald.

Ødeleggelsene i byen nordøst for Melbourne er så store at ingen har fått lov til å dra tilbake til hjemmene sine. Stedet undersøkes også som et åsted, for å forsøke å finne spor etter det brannvesenet mener er brannstifting.

- Det var ikke på grunn av at vi ikke prøvde, eller at vi ikke torde. Vi kunne ikke gjøre noen ting - Marysville eksisterer ikke lenger, sier brannmannen John Munday.

- Løp fra flammene- I Marysville-området kan det være mellom 50 og 100 som har mistet livet. Det er fremdeles omkomne i hus, og på tross av innsats fra politi, brannvesen og hæren er ikke alle de omkomne identifisert og flyttet, sier delstatsminister i Victoria, John Brumby.

Det begynte å brenne i byen forrige lørdag, og da brannmannskaper kom til stedet, skjønte de at det var flere personer som var fanget i hjemmene sine. Brannmannen Munday beskriver hvordan han og de andre måtte velge mellom å redde seg selv eller forlate flere som var innestengt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer