Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her kan Lindberg bo gratis

TRONDHEIM (Dagbladet): Bjørn W. Lunde synes synd på Odd Lindberg, som er gjort lutfattig av selfanger-dommen. Han tilbyr den tidligere selfangstinspektøren å bo gratis i Trondheim- og en rørt Lindberg vurderer å flytte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg føler sterk sympati med Lindberg, etter å ha lest i Dagbladet om hvilke forhold han lever under i Uddevalla, sier Lunde, som i 1997 ble landskjent for å sette opp Norges første opera, «Fredkulla», i Trondheim.

Han eier flere eiendommer, gjennom firmaet Apartment Hjemme Hotell, og ønsker nå å tilby den tidligere selfangstinspektøren å bo i en av leilighetene.
Lindberg kan få flytte inn i den cirka 120 kvadratmeter store treromsleiligheten i Arkitekt Christies gate 9, som ligger i et av Trondheims beste boligstrøk i midtbyen.

Kabel-tv

Leiligheten er fullt møblert med kabel-tv og alt som ellers er nødvendig. Lunde dekker alle boutgifter, inkludert strøm, og tilbyr seg å kjøpe PC og andre ting Lindberg måtte føle behov for.
- Jeg forstår at Lindberg ikke kan kjøpe noe selv, uten at kronofogden kommer og tar det, så jeg er villig til å hjelpe ham med det han behøver, sier Lunde.

Han har også mulighet til å skaffe Lindbergs kone, Marit, deltidsarbeid hvis hun skulle ønske dette.

Ingen forpliktelser

Lunde understreker at det overhodet ikke følger noen forpliktelser med tilbudet han nå kommer med.

- Jeg synes det er galt at Lindberg og hans familie skal lide som de gjør, bare for at han har rapportert om det han har sett, sier Bjørn W. Lunde.

- Jeg vil også vise svenskene at Odd Lindberg ikke er uten venner i sitt hjemland, legger han til. Odd Lindberg er rørt til tårer over det sjenerøse tilbudet fra trondheimsmannen.

Mye hat i Norge


- Jeg kan godt tenke meg å bo i Trondheim. Det er en flott by, sier Lindberg.

Han vil sette seg ned med familien og tenke alvorlig over tilbudet, samtidig som han ser behovet for å diskutere det rent praktiske med Lunde.

- Jeg er fortsatt usikker på om jeg er velkommen i Norge. I mange år opplevde vi ingen vennlighet, bare hat, men vi merker at stemningen har snudd i hjemlandet. Vi får mange brev fra nordmenn som støtter oss, og dette er fantastisk gledelig, sier Odd Lindberg.

<B>BOTILBUD:</B> Her er leiligheten Bjørn W. Lunde vil tilby familien Lindberg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media