Her kan Lindberg bo gratis

TRONDHEIM (Dagbladet): Bjørn W. Lunde synes synd på Odd Lindberg, som er gjort lutfattig av selfanger-dommen. Han tilbyr den tidligere selfangstinspektøren å bo gratis i Trondheim- og en rørt Lindberg vurderer å flytte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg føler sterk sympati med Lindberg, etter å ha lest i Dagbladet om hvilke forhold han lever under i Uddevalla, sier Lunde, som i 1997 ble landskjent for å sette opp Norges første opera, «Fredkulla», i Trondheim.

Han eier flere eiendommer, gjennom firmaet Apartment Hjemme Hotell, og ønsker nå å tilby den tidligere selfangstinspektøren å bo i en av leilighetene.
Lindberg kan få flytte inn i den cirka 120 kvadratmeter store treromsleiligheten i Arkitekt Christies gate 9, som ligger i et av Trondheims beste boligstrøk i midtbyen.

Kabel-tv

Leiligheten er fullt møblert med kabel-tv og alt som ellers er nødvendig. Lunde dekker alle boutgifter, inkludert strøm, og tilbyr seg å kjøpe PC og andre ting Lindberg måtte føle behov for.
- Jeg forstår at Lindberg ikke kan kjøpe noe selv, uten at kronofogden kommer og tar det, så jeg er villig til å hjelpe ham med det han behøver, sier Lunde.

Han har også mulighet til å skaffe Lindbergs kone, Marit, deltidsarbeid hvis hun skulle ønske dette.

Ingen forpliktelser

Lunde understreker at det overhodet ikke følger noen forpliktelser med tilbudet han nå kommer med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg synes det er galt at Lindberg og hans familie skal lide som de gjør, bare for at han har rapportert om det han har sett, sier Bjørn W. Lunde.

- Jeg vil også vise svenskene at Odd Lindberg ikke er uten venner i sitt hjemland, legger han til. Odd Lindberg er rørt til tårer over det sjenerøse tilbudet fra trondheimsmannen.

Mye hat i Norge


- Jeg kan godt tenke meg å bo i Trondheim. Det er en flott by, sier Lindberg.

Han vil sette seg ned med familien og tenke alvorlig over tilbudet, samtidig som han ser behovet for å diskutere det rent praktiske med Lunde.

- Jeg er fortsatt usikker på om jeg er velkommen i Norge. I mange år opplevde vi ingen vennlighet, bare hat, men vi merker at stemningen har snudd i hjemlandet. Vi får mange brev fra nordmenn som støtter oss, og dette er fantastisk gledelig, sier Odd Lindberg.

<B>BOTILBUD:</B> Her er leiligheten Bjørn W. Lunde vil tilby familien Lindberg.