Her kan Maria Amelie være tilbake i morgen

18 drept i selvmordsangrep mot russere i september i fjor.

AKSJON MOT RUSSERE:  Her er krateret etter bomben som drepte 18 mennesker i Maria Amelies gamle hjemby Vladikavkaz 10. september i fjor. Allerede i morgen kan Maria Amelie være tilbake, for første gang på 13 år. FOTO: KAZBEK BASAYEV, REUTERS/SCANPIX.
AKSJON MOT RUSSERE: Her er krateret etter bomben som drepte 18 mennesker i Maria Amelies gamle hjemby Vladikavkaz 10. september i fjor. Allerede i morgen kan Maria Amelie være tilbake, for første gang på 13 år. FOTO: KAZBEK BASAYEV, REUTERS/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både advokat Brynjulf Risnes og kjæresten Eivind Trædal frykter at Maria Amelie (25) blir sendt ut av landet og til Russland når flytrafikken ut fra Gardermoen starter klokka 06 i morgen tidlig - selv om det første direkteflyet til Moskva ikke går før på ettermiddagen.

En fødselsattest er eneste papir hun har med seg.

Fredag fikk både Risnes og Maria Amelie beskjed om at hun måtte pakke og være reiseklar. Politiets utlendingsenhet orienterte om at 14 dagers ventetid, slik politiadvokat Rolf Odner antydet i Oslo tingrett, ikke måtte forstås bokstavelig.

Siste møte Siden har ikke politiet kommet med noen informasjoner.  Eivind Trædal traff Maria Amelie på Trandum klokka 14 i ettermiddag, og han er forberedt på at det kan være for siste gang på lenge.

- Hun har det veldig fælt, sier kjæresten til Dagbladet.

Samtidig bekrefter advokat Brynjulf Risnes mer om Maria Amelies bakgrunn enn det som tidligere har vært kjent i norsk offentlighet og fra torsdagens fengslingsmøte i Oslo tingrett.

- Veldig komplisert - Slik situasjonen er nå, ender hun opp som papirløs i Russland. Det er en veldig komplisert situasjon, basert på på de erfaringene jeg selv har etter mange års jobbing med russiske forhold og slik Helsingforskomiteen kjenner forholdene i dag, sier Risnes til politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer