Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her kan naboene lytte til hverandres samtaler

På Vanse utenfor Farsund kan beboerne havne i ufrivillig telefonkonferanse med hverandre.

UNDER ARBEID: Nye telekabler står klare til å legges i jorda. Inntil videre må imidlertid beboere på Vanse i Farsund belage seg på å ta sine forholdsregler når de ringer til hverandre. Foto: SVEIN MORTEN HAVAAS/FARSUNDS AVIS
UNDER ARBEID: Nye telekabler står klare til å legges i jorda. Inntil videre må imidlertid beboere på Vanse i Farsund belage seg på å ta sine forholdsregler når de ringer til hverandre. Foto: SVEIN MORTEN HAVAAS/FARSUNDS AVIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et nabolag på Vanse utenfor Farsund har i det siste måttet ta sine forholdsregler når de skal bruke telefonen. Det er nemlig stor sjanse for at de private samtalene kommer på avveier, skriver Teknisk Ukeblad og Farsunds Avis.

- Det virker som om når noen ringer til eller fra en fasttelefon i området med feil, kan naboen høre samtalen, sier Kåre Frøytland til Dagbladet.

Fikk opp nummeret Det var i februar en nabo gjorde Frøytland oppmerksom på at når noen i nabolaget forsøkte å ringe 45-åringens mobil, ringte det også hos naboen, som også fikk oppringerens nummer i displayet.

- Seinere viste det seg også at når jeg ringte huset bortenfor naboen som varslet, kunne alle tre snakke med hverandre, sier Frøytland.

Han synes det er veldig ubehagelig at folk i nabolaget potensielt har kunnet avlytte hverandres samtaler i månedsvis. Derfor tar han nå sine forholdsregler.

- Inntil problemet blir utredet og ordnet opp i, ringer jeg bare fra mobil til mobil, konstaterer sivilingeniøren.

Krever svar Selv har Frøytland ikke fasttelefon, bare mobil fra Tele 2. Og han synes det har vært urimelig vanskelig å få kabeleier Telenor til å svare på hva som faktisk har skjedd.

- Tele 2 henviste til Telenor, som henviste tilbake til Tele 2. For en måned siden sendte jeg en e-post til Telenor der jeg ba dem gjøre rede for hvor lenge problemet hadde eksistert, og hvilke telefoner det kunne gjelde. Siden har jeg ikke hørt noe, sier han irritert.

Han er også kritisk til at Telenor ikke har gått ut med informasjon om problemet til hele nabolaget.

Tyskerkabel Per A. Meling, Telenors regionale informasjonssjef for bl.a. Sørlandet, opplyser at feilen etter alt å dømme skyldes at kabelen i området, som ble lagt ned av tyskerne under krigen, har blitt eksponert for vann og fått overslag.

- Vi er i ferd med å legge ny kabel. Det gjenstår ca. 500 meter, og arbeidet vil trolig være ferdigstilt innen to-tre ukers tid, sier han til Dagbladet.

Om Frøytlands irritasjon sier han:

- Han har en annen leverandør enn oss, og da må han forholde seg til dem. Våre kundebehandlere sitter ikke på informasjon om konkurrentenes tjenester.

- Må melde fra I klartekst vil det si at Telenor, via Tele 2, forholder seg til de to klagene som er kommet inn i forbindelse med saken - dem fra Frøytland og naboen.

- Vi har ikke kapasitet til å utrede hele området på eget initiativ, vi er avhengige av at folk melder fra, forklarer Meling.

Han opplyser at kabler av minst like gammel dato som tyskerkabelen på Vanse er i full drift i ulike deler av landet.

- Nå og da opplever vi problemer med disse gamle kablene, og da utbedrer vi feilen. Men så lenge de fungerer som de skal til telefoni og bredbånd, får de ligge i fred.

MISFORNØYD: Kåre Frøytland er irritert over det han opplever som arroganse fra Telenors side. Foto: TORREY ENOKSEN/FARSUNDS AVIS
MISFORNØYD: Kåre Frøytland er irritert over det han opplever som arroganse fra Telenors side. Foto: TORREY ENOKSEN/FARSUNDS AVIS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media