- Her kan noen bli drept igjen når som helst

Ni ordførere i Gudbrandsdalen aksjonerer mot egen regjering i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):  Dersom du er en av de mange tusener som kjører gjennom Gudbrandsdalen i ettermiddag, blir du møtt av ni ordførere med to meter høye varseltrekanter og protestplakater.

Ordførerne maner bilistene til vettug kjøring på en av landets farligste veistrekninger. Og de aksjonerer mot "egen" regjering for å få fart på veiutbyggingen generelt og E6 spesielt. Alle ordførerne representerer regjeringskameratene Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Ialt 47 mennesker omkom i trafikkulykker på de 60 kilometrene mellom Ringebu og Otta i perioden 1995 - 2005. I tillegg var det en lang rekke alvorlige ulykker på strekningen.

Frontkollisjon i går

Ordfører Aksel Eng (Ap) i Sør-Fron møter bilistene i Ringebu mellom 12 og 16 i dag ved inngangsporten i sør til den farlige strekningen.

- Det er tilfeldigheter som gjør at det ikke har vært dødsulykker her siden 2006. Det kan skje når som helst igjen. Det har vært dødsulykker på begge sider av strekningen, og seinest i går var det en frontkollisjon i Ringebu sentrum, sier Eng til Dagbladet.no.

Han er kraftig provosert over samferdselsminister Liv Signe Navarsetes opptreden i Politisk kvarter på NRK P2 i morges om myndighetenes forslag til å løse problemene på de farlige veistrekningene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer