«Her kan vi bare samle inn førerkortene»

NOTODDEN (Dagbladet): Veien fra Tuven forbi Heddal kirke til Nordbygda og Sauland er blitt det rene Grand Prix. Erfarne UP-folk er rystet over hvor fort og aggressivt folk kjører her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men nå går UP til storaksjon.

- Vi har sett utrolig mye stygg kjøring rundt Notodden. Ingen steder råkjører nordmenn verre. Vi er sjokkert når vi ser atferden på E134 fra Tuven til Heddal kirke og Sauland. Der kan vi nærmest bare samle inn førerkort og får knapt nok tid til å reagere på alle råkjørerne, sier Stig Svendsen, distriktssjef i UP.

UPs sivile familiebil brukes i kampen mot råkjørerne på E134 ved Notodden. Ved siden av E18 gjennom Vestfold og Telemark får nå E134 økt overvåking og kontroller.

- Det kjøres altfor fort, for tett bak bilen foran og for aggressivt, sier Svendsen til Dagbladet.

- Vi får mange klager fra folk som bor langs veien og har europaveien E134 som lokalvei. Noen ser ikke ut til å respektere fartsgrensene. De tar seg til rette og setter andre menneskeliv i fare. Vi ser ingen annen løsning enn å øke antallet kontroller kraftig.

Det er skilt langs denne veien som forklarer hvor farlig den er, men noen kan tydeligvis ikke lese. Vi skal sørge for at de vil lære, sier Svendsen.

Det blir kontroller på E134 og E18 døgnet rundt sju dager i uka. En bilist forteller at han ei natt i juni passerte fem politikontroller på E18 fra Arendal til Drammen. Han så politibiler nesten overalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer