Her kappløper Bryan (30) med et fly

- Han har ikke nubbesjans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For å promotere sin nyeste flymaskin, en Airbus 380, utfordret British Airways den sørafrikanske rugbyspilleren Bryan Habana (30) til et kappløp.

I 2007 kappløp 30-åringen mot verdens raskeste dyr, geparden, og derfor ville flyselskapet nå få ham med på et kappløp mot sitt «nye dyr»: Airbus 380.

Til tross for at dette for mange kan virke som en umulig oppgave, takket lynraske Habana ja til utfordringen, og stilte på startstreken på rullebanen side om side med det 366 000 kilo tunge, 73 meter lange og 24 meter høye flyet.

Hvordan det gikk kan du se i videoen øverst i saken.

- Sjanseløs - Jeg tror dette må regnes som en av de mest drøye tingene jeg noen gang kommer til å gjøre, sier Habana i videoen av kappløpet, som er lagt ut på Youtube av British Airways.

På sidelinjen stod flere kompiser av Habana, og ingen av dem hadde tro på at han ville gå seirende ut av duellen. 

- Han har ikke nubbesjans. Bryan er veldig rask, men det er en stor maskin han skal konkurrere mot, sier lagkameraten Jean de Villiers.

Også flyets pilot, Peter Nye, regnet på forhånd med at sørafrikaneren hadde møtt sin overmann på løpebanen i flyet, og lovet å vinke til 30-åringen i forbikjøringen.

Sterke krefter Nye forklarer i videoen nøyaktig hvor tøff konkurranse Habana kunne vente seg:

- Flyet akselererer faktisk veldig raskt, blir luftbårne på 225 kilometer i timen, og vi kan komme opp i en toppfart på 965 kilometer i timen, sier han i videoen.

Det var tidligere denne måneden at British Airways kunne ønske den nye Airbus A380 velkommen i flystallen sin, og siden da har flyet så langt bare ruter til Johannesburg, Los Angeles og Hong Kong.