Her kaster han hunden på sjøen

Brite etterforskes for mulig dyremishandling.

KASTET TIL SJØS: En britisk mann etterforskes av politiet, etter at vitner fotograferte vedkommende mens han kastet sin egen hund på sjøen. Foto:  Images International Limited
KASTET TIL SJØS: En britisk mann etterforskes av politiet, etter at vitner fotograferte vedkommende mens han kastet sin egen hund på sjøen. Foto: Images International LimitedVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Britisk politi og dyrebeskyttelsen RSPCA etterforsker et tilfelle av mulig dyremishandling, etter at han foran vitner slynget en hund på sjøen.

Hendelsen fant sted i Hove, East Sussex i Storbritannia. Det var en rekke vitner, og en person fotograferte hendelsen og meldte fra til politiet.

- Mannen, som er ganske bra bygd, plukket rett og slett opp en av hundene sine, og kastet den på sjøen, sier vitnet til Daily Mail.

Hunden skal ikke ha vært i stand til å komme opp av vannet og på svaberget av seg selv. Mannen heiste den derfor på land etter nakkeskinnet.

- Jeg kunne ikke tro mine egne øyne. Hunden gikk flyvende ut med beina i været før den traff vannet. Den andre hunden hans var allerede i vannet, men denne hadde ikke noe valg: Den skulle uti enten den ville eller ikke, legger vitnet til.

Sersjant Chris Lane i Sussex-politiet bekrefter at de fikk melding om mulig mishandling, og sendte to politibiler til åstedet. Mannen var imidlertid borte da de kom fram, men fotografier viser registreringsnummeret på bilen vedkommende kjørte.

Også den britiske dyrebeskyttelsen, Royal society for the prevention of cruelty to animals (RSPCA), bekrefter at de undersøker saken.

- Bildene er ganske sjokkerende, men det er uvisst om mannen anser det for å være en lek og tror at hundene liker det. Vi må prate med ham for å klarlegge situasjonen, sier de til avisa.