Her kaster illsinte afghanere stein mot norske soldater

- Det var ampert, sier kommunikasjonssjef i Forsvaret.

ILLSINTE DEMONSTRANTER : Mellom 150 til 200 demonstranter angrep den norske Afghanistan-basen i Meymaneh i Februar. Nå har forsvaret publisert bilder av de illsinte, steinkastende demonstrantene. Foto: FORSVARET
ILLSINTE DEMONSTRANTER : Mellom 150 til 200 demonstranter angrep den norske Afghanistan-basen i Meymaneh i Februar. Nå har forsvaret publisert bilder av de illsinte, steinkastende demonstrantene. Foto: FORSVARET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forsvaret publiserte i natt bilder av angrepet mot den norske militær-basen i Afghanistan i Februar.

Det var 23. februar at mellom 150 til 200 illsinte demonstranter gikk til angrep mot basen. En demonstrant kastet en håndgranat inn i leiren, som skadet en norsk soldat.

- Han har fått en splint i beinet etter at demonstrantene kastet en håndgranat inn i leiren, sa informasjonsoffiser Ivar Moen til Dagbladet.

Varselskudd Norske styrker har trent for slike situasjoner og søkte dekning i sikrede bygg under hendelsen. Det ble også avfyrt varselskudd.

Bildene viser den dramatiske situasjonen som oppstod der en stor gruppe demonstranter kaster stein mot norske soldater. Noen demonstranter har også kommet seg opp på et platå.

Det er også røykskyer på flere av bildene, trolig på grunn av tåregassen som ble brukt mot demonstrantene.

- Mulig å håndtere - Det ble brukt tåregass. Men det kan også være resultatet av påtente branner av demonstrantene. Det ble satt fyr på flere biler tilhørende folk på basen, sier John Espen Lien, kommunikasjonssjef ved Forsvarets operative hovedkvarter til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer